Membrii ACAROM, prezenţi la Automechanika Frankfurt 2018

Opt producători români au participat la târgul internaţional Automechanika pentru componente, accesorii şi servicii destinate industriei auto, ce s-a desfăşurat la Frankfurt (Germania), în perioada 11-15 septembrie.
Automechanika

Potrivit Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România (ACAROM), companiile participante au fost Autonova, Componente, Dalpa Industries, Euro Sandow, Fermit, MDE Converting, MEFIN şi MS CH FINAL. Acestea au expus o selecţie de piese reprezentative ale domeniului lor de activitate în cadrul Pavilionului României desfăşurat pe o suprafaţă de 82 mp.

Participarea firmelor româneşti la evenimentul de la Frankfurt a fost organizată de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, în colaborare cu asociaţia patronală ACAROM, în cadrul Programului Naţional de Promovare a Exportului, cu finanţare parţială de la bugetul de stat.

În 2018, Târgul Automechanika Frankfurt, organizat o dată la doi ani, s-a aflat la cea de a 25-a ediţie şi este cel mai mare eveniment expoziţional din lume pentru industria automotive. Ediţia din acest an a reunit peste 5.000 de expozanţi de pe toate continentele şi a fost vizitat de peste 133.000 de potenţiali beneficiari din aproximativ 170 de ţări.

Automechanika este locul de întâlnire pentru liderii globali în domeniul producţiei, cercetării şi inovării de echipamente, componente şi accesorii pentru industria auto, un sector cu o dezvoltare foarte dinamică şi o concurenţă pe măsură. În acest context, organizatorii târgului au pus un accent deosebit pe protejarea drepturilor de proprietate intelectuală, oferind servicii de consultanţă pe această temă, atât vizitatorilor, cât şi expozanţilor.

Cu peste 227.000 salariaţi, industria auto din România generează peste 23.5 miliarde euro, reprezentând 14% din PIB şi apoximativ 24% din totalul exporturilor naţionale.

 

Adaugati comentariu