Mercedes va produce baterii electrice în Polonia

Constructorul auto german Mercedes-Benz Cars se pregăteşte să producă la uzina din Jawor (Polonia) baterii electrice destinate noilor tipuri de autovehicule, relatează Reuters.
mercedes

Potrivit premierului polonez Mateusz Morawiecki, compania va investi 200 de milioane de euro în fabrica sa de motoare din Polonia, fiind create 300 de noi locuri de muncă.

„Suntem încântaţi că un investitor care a fost alături de noi de mai mulţi ani are din nou încredere în noi şi a decis să facă investiţii la Jawor”, a declarat Mateusz Morawiecki.

Oficialul a subliniat că această investiţie va creşte competitivitatea economiei poloneze, va aduce noi tehnologii şi va fi benefică pentru dezvoltarea electromobilităţii, pe care Guvernul de la Varşovia o susţine.

La rândul său, Markus Schafer, membru în Consiliul de Administraţie al constructorului auto, a declarat că, în urma acestei investiţii, uzina de la Jawor va fi o parte importantă din reţeaua de uzine pentru producţia de baterii electrice pe care Mercedes o pune la punct la nivel global.

Schafer a adăugat că Mercedes crede în viitorul electromobilităţii şi de aceea a decis să deschidă cea de-a noua uzină de baterii electrice.

 

Adaugati comentariu