Visteon deschide un centru de dezvoltare în Timişoara

Visteon Corporation, companie americană specializată exclusiv pe proiectarea şi producţia de componente electronice de bord, deschide un nou centru de dezvoltare de 5.000 mp în ISHO Offices, noua clădire de birouri din Timişoara, parte din proiectul multifuncţional ISHO.

Activitatea centrului va fi orientată în principal pe dezvoltarea de software pentru produse electronice avansate – inclusiv clustere digitale, ecrane pentru informaţii şi entertainment – şi va sprijini dezvoltarea de noi tehnlogii pentru sistemele de conducere auto conectate şi autonome.

Visteon a început deja procesul de recrutare pentru centrul care va găzdui profesionişti specializaţi în domeniul software, tehnologiei şi automotive, cu intenţia de a recruta 400 de angajaţi până în 2020.

Biroul din Timişoara va funcţiona ca parte centrul european Visteon, care include de asemenea birourile de dezvoltare din Germania, Bulgaria, Franţa şi Marea Britanie. Sprijinând atât programe europene cât şi globale, centrul din Timişoara va juca un rol esenţial în dezvoltarea de produse şi software pentru noua generaţie de tehnologii destinate sistemelor de conducere avansate (ADAS) şi aplicaţiilor de conducere autonome.

“Timişoara este un hub performant care oferă o bază de talente cu abilităţi tehnice de cel mai înalt nivel. De asemenea, are un amplasament ideal ceea ce îi permite să fie conectată cu uşurinţă cu centrele de dezvoltare Vistoen din Europa şi să ofere sprijin clienţilor din regiune. Suntem entuziasmaţi să construim noua bază de talente Visteon din Timişoara, care va avea oportunitatea unică de a-şi pune amprenta pe direct formarea noului centru”, arată Mark Fosmoen, Vice-Preşedinte, customer engineering – Europe, Visteon.

Centrul de tehnologie Visteon din Timişoara va avea competenţele necesare pentru a transforma solicitările clienţilor în soluţii testate pregătite pentru a fi dezvoltate pentru producţia de masă. Centrul va contribui la creşterea Visteon cu clienţi precum BMW, Mercedes, Porsche, PSA şi Jaguar Land Rover.

Cu sediul în Van Buren Township, Michigan, Visteon are aproximativ 10.000 de angajaţi în peste 40 de centre din 18 ţări. Compania a înregistrat, în 2017, venituri de 3,15 miliarde de dolari.

Adaugati comentariu