Space drive – o piatră de hotar tehnologică pentru condusul autonom

Conform previziunilor Naţiunilor Unite, două treimi din populaţia lumii va trăi în oraşe până în 2050. Pentru a le oferi oamenilor care trăiesc în locuri unde spaţiul este o mobilitate primară personală, Schaeffler lucrează la concepte de tehnologie precum Schaeffler Mover, pentru care grupul de tehnologie a dezvoltat noi soluţii de sistem.

Vehiculele autonome nu necesită volan, nici pedale pentru accelerare sau frânare. Ele sunt înlocuite de elemente digitale cum ar fi joystick-uri, notebook-uri sau aplicaţii smartphone. Controlul nu mai este efectuat prin mijloace mecanice, prin impulsuri electrice transmise prin cabluri şi fire în nano secunde, de aceea aceasta este aşa numita tehnologie “drive-by-wire.” (condus prin intermediul unui cablu).

Tehnologia “Space drive” instalată în Schaeffler Mover a demonstrat anterior viabilitatea vehiculelor destinate persoanelor cu dizabilităţi în peste 700 de milioane de kilometri fără accidente.

“Space Drive” este într-o continuă dezvoltare din partea Schaeffler Paravan Technologie GmbH & Co. KG, fiind certificată în concordanţă cu cele mai înalte standarde de calitate şi siguranţă (ISO 26262 – ASIL D), având aprobare rutieră şi aprobare din partea TÜV. În plus, a fost creată pentru redundanţă triplă: Dacă una dintre unităţile de control se defectează, există două siguranţe care asigură securitatea absolută în cazul unor defecţiuni. Nu există sistem de comparaţie nicăieri în lume.

În combinaţie cu GPS-ul, radarul şi alţi senzori, “Space drive” oferă o bază chiar şi în acest moment pentru autovehicule – complet automatizate şi fără şofer – Nivelul 4 şi 5 de conducere.

Modulul compact de acţionare: “Schaeffler Intelligent Corner Module” asigură o manipulare agilă

Vehiculele autonome ca Schaeffler Mover necesită concepte noi de conducere. Unul dintre ele este “Schaeffer Intelligent Corner Module” în care toate componentele de propulsie şi şasiu sunt instalate într-o unitate compactă de economisire a spaţiului: butucul motorului, suspensia, inclusiv arcurile şi direcţia electromecanică. Aceasta din urmă este un sistem electromecanic „direcţionat prin cablu” controlat prin tehnologia „Space drive”. “Intelligent Corner Module” oferă o rotire a roţii de până la 90 de grade.

Ca un rezultat, vehiculul poate fi manevrat pe străzi înguste şi permite parcarea laterală pentru intrarea şi ieşirea pasagerului. Chiar şi virajele de moment sunt posibile. Schaeffler va prezenta toate funcţiile a “Intelligent Corner Module” la CES 2019.

Flexibilitate maximă şi conectivitate pentru nevoile oraşelor noastre mari

Platforma tehnologică a Schaeffler Mover este proiectată pentru o mare flexibilitate, permiţând punerea în aplicare a diferitelor stiluri de caroserie de la robo-taxi până la vehicule cu livrare autonome. Corpul – care poate fi transformat pentru aplicaţia dorită – poate fi rapid separat de platforma în care este consolidată tehnologia necesară pentru conducere. Doar unii dintre senzorii necesari pentru condusul autonom sunt integraţi suplimentar în caroserie.

Pentru vehiculele urbane autonome, conectivitatea este o condiţie esenţială pentru funcţionarea fără probleme. În conceptul vehiculului, experţii Schaeffler realizează acest lucru folosind un geam digital al vehiculului care oglindeşte vehiculul din lumea reală într-un cloud.

Prin analiza continuă a datelor de funcţionare şi a condiţiilor, de exemplu, necesităţile viitoare de întreţinere pot fi detectate în avans. “Vehiculul care este proiectat riguros pentru o operaţiune conectată umple un gol important în portofoliul actual al industriei auto”, spune Directorul Tehnic al Schaeffler, prof. Peter Gutzmer.

 

Adaugati comentariu