Schaeffler România aniversează 14 ani de activitate

Schaeffler România a aniversat alături de angajaţii companiei 14 de ani de activitate continuă şi plină de realizări.

Grupul Schaeffler este un renumit furnizor la nivel mondial în sectorul auto şi industrial, cu o contribuţie decisivă în ceea ce priveşte ”mobilitatea pentru ziua de mâine”, prin componente şi sisteme de înaltă precizie pentru motoare, prin transmisie şi aplicaţii pentru şasiu, precum şi prin soluţii de rulare bazate pe rulmenţi, pentru o paletă largă de aplicaţii industriale.

Compania a generat vânzări de aproximativ 14,0 miliarde de euro în 2017. Cu aproximativ 92,000 de angajaţi în întreaga lume, Schaeffler este una dintre cele mai mari companii industriale din Europa, în proprietate familială. Grupul a dezvoltat o reţea mondială de locaţii de producţie, centre de cercetare şi dezvoltarea şi societăţi de vânzare în aproximativ 170 de locaţii din 50 de ţări.

Schaeffler România este una dintre cele mai mari investiţii în capacităţi de producţie ale Grupului şi produce în Braşov componente pentru industria automobilistică şi constructoare de maşini şi pentru industria eoliană. Înfiinţată în anul 2002, Schaeffler Romania prevedea realizarea unei fabrici cu 3 hale de producţie cu o suprafaţă totală de 55.000 mp. Astăzi, după o investiţie ce depăşeşte 500 milioane euro, fabrica ocupă o suprafaţă de 42,5 hectare, din care aproximativ 100.000 de metri pătraţi construiţi şi îşi desfăşoară activitatea în 6 hale de producţie la locaţia de la Cristian, de unde îşi desfăşoară producţia din 8 octombrie 2004 – ziua oficială a Schaeffler România.

Înregistrată iniţial sub numele de INA Schaeffler Braşov ca filială a Grupului Schaeffler, întreprinderea a fost redenumită în anul 2006 primind numele de Schaeffler România.

Schaeffler România produce componente de tehnică liniară pentru industria de maşini-unelte, componente pentru industria de autovehicule şi rulmenţi de mari dimensiuni pentru diferite aplicaţii industriale. Atât gama produselor cât şi divizia de inginerie sunt în continuă dezvoltare, Schaeffler inaugurând propriul Centru de Inginerie în 2012. Compania are o prezenţă extrem de activă în mediul universitar şi preuniversitar, precum şi multiple acţiuni şi proiecte de implicare socială conform tradiţiei companiei familiale.

 

Adaugati comentariu