Piatra de temelie pentru Centrul de Testare Schaeffler România

Schaeffler România marchează un nou pas important în dezvoltarea activităţilor de Research & Development (R&D), prin ceremonia de aşezare a pietrei de temelie pentru unul dintre cele mai moderne Centre de Testare din ţară.
schaeffler

În Centrul de Testare ce urmează a fi inaugurat anul viitor, vor lucra aproximativ 160 de ingineri, într-o locaţie modernă, pe o suprafaţa utilă de 8.000 metri pătraţi. Clădirea va dispune de un etaj tehnic pentru asigurarea utilităţilor speciale testării de ultimă generaţie şi va îndeplini cerinţele de securitate a informaţiei la cel mai înalt nivel, conform cerinţelor stricte ale producătorilor din Automotive OEM.

Decizia alegerii locaţiei Centrului de Testare în Brasov s-a bazat pe rezultatele demonstrate şi know-how-ul dovedit de-a lungul celor 14 ani de activitate, atât în R&D, cât şi în producţie, Schaeffler România fiind una dintre cele mai mari locaţii dintre cele 170 de locaţii ale Grupului german din întreaga lume.

Printre cei prezenţi la evenimentul de aşezare a pietrei de temelie, s-a aflat şi invitatul special, Prof. Dr. Peter Pleus, CEO Schaeffler Automotive, care a declarat că: ”Prin noul Centru de Testare, punem o piatră de temelie foarte importantă pentru dezvoltarea continuă a Braşovului, ca locaţie de R&D în cadrul Schaeffler Automotive. Prin urmare, consolidăm amprenta globală a activităţilor noastre de dezvoltare, în care utilizăm calificările excelente ale colegilor noştri din R&D din România.”

Klaus Cierocki, Preşedinte Business Division Engine Systems a dorit echipei, nu succes, ci pasiune, curaj şi rezistenţă: pasiune pentru a crea şi defini viitorul, curaj pentru a înfrunta provocările care vor veni şi rezistenţă pentru viitorul care va solicita efort, implicare şi disciplină.

De asemenea, Sorin Poteraş, Directorul Schaeffler România, a menţionat: ”Este un moment important pentru dezvoltarea Schaeffler România, dar şi pentru viitoarele generaţii, care vor avea oportunitatea să se dezvolte, luând parte la proiecte cu impact în mobilitatea de mâine. Am încredere că întreaga echipa R&D va participa cu succes, împreună cu colaboratorii din Germania, la testarea şi dezvoltarea de noi produse, care vor asigura business-ul de mâine al companiei. Nu este o muncă uşoară, dar cu pasiunea şi implicarea de care au dat dovada şi până acum, sunt convins că vor menţine Schaeffler România la cel mai înalt nivel”.

Dezvoltarea echipei R&D de la Braşov

Bazele departamentului R&D au fost puse cu o echipă de 10 ingineri în anul 2004, odată cu construcţia locaţiei la Cristian. Departamentul a cunoscut o dezvoltare constantă ajungând la o echipă puternică de 90 de ingineri în 2012, ceea ce a determinat consolidarea activităţilor de R&D sub umbrela Engineering Center şi inaugurarea centrului construit cu acest scop. Acest lucru a însemnat un pas important în strategia de dezvoltare a companiei, prin valoare adăugată proceselor de producţie şi, nu în ultimul rând, a însemnat consolidarea poziţiei de ”shared service R&D” la nivel mondial în cadrul Grupului Schaeffler, dar şi pentru alţi clienţi externi. Centrul de ingineri îşi desfăşoară activitatea în prezent cu peste 200 de ingineri şi are competenţe în domenii precum: Proiectare Produs, Calcul Tehnic, Analize Tehnice, Metode CAD, Programare Software CAE, proiectare şi dezvoltare de concepte noi.

Menţinând viziunea de a fi lideri în tehnologie, Schaeffler România marchează, în octombrie 2018, trecerea la următorul nivel. Prin ceremonia de aşezare a pietrei de temelie a noului Centru de Testare, în portofoliul de activităţi de R&D din Schaeffler România, se adaugă o nouă activitate importantă în procesul de validare produs, crescând astfel considerabil maturitatea în cadrul proceselor de dezvoltare produs. Primele standuri de testare au fost deja comandate, urmând ca elemente de motor de la aproape toate mărcile de autovehicule din lume, să fie puse sub analiză.

Adaugati comentariu