Echipa Continental Iasi se măreşte cu 250 de ingineri şi specialişti IT

Compania de tehnologie Continental continuă dezvoltarea echipei din Iaşi. Până la finalul anului sunt disponibile 250 de poziţii pentru ingineri şi specialişti IT care au posibilitatea de a lucra la cele trei megatrenduri ale industriei automotive: conectivitate, electrificare şi conducere autonomă.
continental

Ca urmare a creşterii numărului de angajaţi, începând cu luna martie, centrul de cercetare şi dezvoltare din Iaşi al companiei tehnologice Continental şi-a extins activitatea în cea de-a patra clădire închiriată. În Iaşi îşi desfăşoară activitatea peste 1.800 angajaţi.

„Şi în 2018 avem în plan dezvoltarea activităţii şi crearea de noi locuri de muncă. În prezent căutăm ingineri cu experienţă, specialişti software şi hardware, ingineri mecanici şi tineri absolvenţi ai universităţilor tehnice pentru cele 250 oportunităţi de carieră deschise în cadrul organizaţiei noastre”, a afirmat Anda Merluşcă, manager resurse umane în cadrul centrului de inginerie al Continental în Iaşi.

Continental Iaşi este cel mai mare angajator de absolvenţi de studii superioare tehnice din Iaşi. Pentru următorii ani, este planificată o creştere atât în materie de noi proiecte cât şi a numărului de angajaţi.

„Colegii din Iaşi reuşesc să combine cunoştinţele tehnice cu creativitatea şi să dezvolte proiecte complete şi complexe. Suntem în plin proces de transformare digitală, aici lucrăm cu cele mai noi tehnologii, internet of things, cloud, big data, inteligenţă artificială, precum şi cu tehnologii clasice, embedded. Proiecte precum cruising chauffeur, trained parking, door control unit, faruri inteligente cu tehnologie LED, Automated Driving Control Unit, sisteme multimedia cu funcţionalităţi de top, antene inteligente pentru conectarea la internet ce permit actualizarea automată over-the-air a software-ului din maşină, sisteme de control a motorului termic sau sisteme de stabilizare a reţelei de 12V ne-au poziţionat ca un angajator atractiv în industria automotive”, a explicat Marian Petrescu, directorul centrului de cercetare şi dezvoltare din Iaşi.

Pentru a acoperi nevoile de dezvoltare ale companiei, în viitorul apropiat este planificată extinderea clădirii de birouri din Bulevardul Poitiers.

 

 

Adaugati comentariu