Continental creează 1000 de noi locuri de muncă

Continental investește 12 milioane de euro în fabrica de la Timișoara. Această sumă va fi dedicată creșterii suprafeței de lucru cu mai bine de 7000 mp și creării de 1000 de noi locuri noi de muncă.

După încheierea lucrărilor, programată pentru ultima parte a anului, fabrica se va întinde pe 21.000 mp, iar numărul actual de 16.500 de angajați va fi suplimentat progresiv cu încă 1000. Aceștia vor activa în ramurile de cercetare, dezvoltare și producție ale fabricii.

„Obiectivul nostru este ca până la finalul acestui an să încheiem lucrările de construcţie ale extensiei, astfel încât să putem să onorăm comenzile clienţilor nostri. Ca urmare a acestei investiţii, vor rezulta peste 7000 m2 de spaţii destinate birourilor, depozitării, respectiv zonelor sociale (vestiare, bucătării şi spatii sanitare)”, a declarat  directorul fabricii, Francesc Xavier Pujol.

În cei 16 ani de existență, Continental a investit peste 1.1 milioane de euro în activităţile pe care le-a desfășurat în România. Continental deţine șapte unităţi de producţie și patru centre de cercetare şi de dezvoltare în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab, Brașov şi Iaşi, care reprezintă toate cele 5 divizii ale producătorului german.

Continental este partener al unui joint-venture în Slatina şi are un centru de distribuţie a anvelopelor în București. La finalul anului 2015, Continental avea aproximativ 16.500 de angajaţi în țară și aproape 210.000 în cele 55 de țări. Cifra de afaceri de anul trecut a companiei germane a fost de 39,2 miliarde de euro.

Adaugati comentariu