Marea Britanie va legaliza mașinile autonome

În cursul zilei de ieri, regina Regatului Unit a dat în vileag planurile executivului britanic de a legaliza circulația vehiculelor autonome pe teritoriul Angliei.

Bine, asta nu este o noutate, pentru că deja guvernul își manifestase dorința ca Marea Britanie să devină liderul mondial în dezvoltarea tehnologiei de conducere autonomă.

Iar dacă privim întregul context, cu experimentul anunțat de Volvo pentru anul viitor, situația pare și mai certă. Suedezii intențonează să inaugureze un ciclu de testare a tehnologiei, numit Drive Me London, care să implice peste 100 de mașini.

Mai mult, doi dintre pionierii tehnologiei de rulare autonomă sunt firme britanice: Jaguar și Land Rover. Acestea vor începe, de asemenea, un test amplu, pe o porțiune de autostradă de 66 km, la care vor participa 100 de vehicule dotate atât cu sisteme de rulare autonomă, cât și cu sisteme de interconectare Wi-Fi, comunicând atât între ele, cât și cu emițătorii din infrastructură.

2016 Jaguar - Range Rover autonom

Astfel, vehiculele vor primi în timp real informații despre accidente, frânări bruște ale mașinilor din coloană sau apropierea vehiculelor de intervenții, acționând în consecință.

Jurnaliștii din Regat au aflat că principala problemă a mașinilor autonome, cea a condițiilor de asigurare, este pe cale să fie rezolvată. Astfel, conform viitoarei legislații, acestea ar urma să fie asigurate în condiții normale, la fel ca orice alt autoturism.

În cazul în care ipoteza se va confirma, Marea Britanie ar lua-o înaintea Emiratului Dubai, care-și anunțase, de asemenea, intenția de a deveni un gigantic laborator de cercetare a tehnologiei de rulare autonomă.

Adaugati comentariu