Rulmentul VarioSense de la Schaeffler câştigă premiul “Cel mai bun din industrie”

La începutul lunii iunie, rulmentul cu senzor VarioSense al companiei Schaeffler a fost numit “Cel mai bun dintre cei mai buni” de către revista industrială “MM Maschinenmarkt” în categoria tehnologiei de acţionare a premiilor “Cel mai bun din industrie”.
VarioSense

“Suntem foarte mândri să primim acest premiu pentru rulmentul cu senzor VarioSense, deoarece a fost votat în parte de către cititorii revistei şi prin urmare reprezintă recunoaşterea absolută de către ingineri proiectanţi şi dezvoltatori. Am definit Industria 4.0 ca o oportunitate viitoare ce face parte din programul orientat spre viitor “Agenda 4 plus Unu” şi am început dezvoltarea acestui rulment cu senzor puternic integrat într-o etapă timpurie, utilizând rulmentul standard ca bază. Pentru că am făcut acest lucru, acum putem răspunde în mod flexibil cerinţelor clienţilor dintr-o gamă variată de aplicaţii”, a afrimat Peter Schuster, Vice-Preşedintele Departamentului de Cercetare şi Dezvoltare în domeniul strategic al Industriei 4.0.

Rulmenţii VarioSense ai companiei Schaeffler emit multiple semnale simultane pentru maşină şi monitorizarea procesului într-o singură unitate compactă şi prin urmare fac posibile soluţiile Industriei 4.0. În inelul senzorului, care are o lăţime standardizată a profilului de 7 milimetri, pot fi aranjate până la cinci elemente ale senzorilor. Acestea au valori fizice diferite în maşină şi pot fi utilizate ulterior pentru controlarea transmisiilor, monitorizarea proceselor sau calcularea duratei de viaţă utilă rămasă.

Versiunea bazată pe rulmentul cu bile cu canal adânc standard ce a fost prezentată în 2017 este testată acum de mai mulţi clienţi, în timp ce rulmenţii cilindrici şi conici VarioSense se află în prezent în faza de dezvoltare.

Ca parte din programul său orientat spre viitor “Agenda 4 plus Unu”, Schaeffler se poziţionează ca furnizor principal de produse mecatronice inovative şi servicii inteligente. În momentul proiectării componentelor digitalizate, rulmenţii cu role reprezintă în general „punctul de măsurare” ideal pentru înregistrarea sarcinilor de regim, a parametrilor procesului şi a condiţiei maşinilor: integrarea senzorilor, a elementelor de acţionare, a aparatelor de comandă şi a software-ului va crea funcţii inovative şi va face posibilă modelele de afaceri ce permit creşterea disponibilităţii maşinilor şi echipamentelor şi optimizarea proceselor.

Grupul Schaeffler, furnizor global auto şi industrial, a generat profituri de aproximativ 3,6 miliarde de euro în primul trimestru al anului, cu 3,9% mai mari comparativ cu perioada similară din 2017. Compania este prezentă şi pe piaţa din România, la Braşov, de mai bine de 10 ani.

 

Adaugati comentariu