Tehnologie cheie pentru condusul autonom

Schaeffler Group şi Paravan au anunţat înfiinţarea companiei Schaeffler Paravan Technologie, care va achiziţiona tehnologia SPACE DRIVE drive-by-wire de la Paravan şi activităţi „Mover” de la Schaeffler.

Grupul Schaeffler în colaborare cu Roland Arnold şi Paravan GmbH au semnat, în prima parte a lunii august, un acord general, pentru înfiinţarea unei societăţi mixte, tranzacţia aşteaptând aprobarea a Biroului Cartelului Federal German. Schaeffler Technologies AG & Co. KG va avea o cotă de 90% din noua companie, însă părţile au convenit să nu dezvăluie detaliile financiare ale afacerii.

Obiectivul societăţii mixte, care se va numi Schaeffler Paravan Technologie GmbH und Co. KG, este dezvoltarea în continuare a tehnologiei Paravan SPACE DRIVE drive-by-wire şi dezvoltarea şi comercializarea sistemelor de mobilitate.

Drive-by-wire

Drive-by-wire este tehnologia cheie care permite dezvoltarea rapidă a segmentului de piaţă privind condusul autonom, iar ca parte a tranzacţiei, compania mixtă va achiziţiona tehnologia Paravan SPACE DRIVE.

O tehnologie de vârf drive-by-wire, SPACE DRIVE, a fost dezvoltată de Paravan GmbH pentru a ajuta şoferii cu dizabilităţi fizice, prin înlocuirea sistemelor greoaie de control mecanic ale vehiculelor cu sisteme 100% electronice.

Pe lângă accelerator şi frâna activate electronic, caracteristicile funcţionalităţii steer-by-wire SPACE DRIVE permit conducerea sigură şi fiabilă a vehiculului prin mijloace pur electronice, eliminând astfel necesitatea unui volan, a unei coloane de direcţie şi a conexiunilor mecanice asociate. Steer-by-wire este o tehnologice cheie pentru maşinile autonome, pentru care conducerea în condiţii de siguranţă şi de înaltă fiabilitate este o cerinţă fundamentală. Chiar şi în cazul autoturismelor de pasageri parţial autonome cu volan, spaţiul economisit prin eliminarea coloanei de direcţie deschide posibilităţi complet noi pentru vehicul şi design-ul interior al cabinei.

SPACE DRIVE dispune de o redundanţă triplă şi este, în prezent, singura soluţie integrată drive-by-wire din lume, produsă în conformitate cu cele mai înalte standarde de siguranţă şi calitate, dispunând inclusiv de certificarea conform standardului de siguranţă funcţională ISO 26262 ASIL D. În consecinţă, este singurul sistem autorizat de acest tip pentru utilizare on-road în mai multe ţări din întreaga lume, având în acelaşi timp potenţialul de viabilitate tehnică şi comercială în producţia de automobile de serie. SPACE DRIVE deţine, de asemenea, un record de peste 500 milioane de kilometri de conducere fără accidente.

Noua companie mixtă va avea sediul operaţional în Aichelau şi Herzogenaurach şi va fi condusă de o echipă formată din fondatorul Paravan, Roland Arnold în calitate de director general executiv şi Dr. Dirk Kesselgruber, şeful Diviziei de afaceri Sisteme de şasiu din cadrul Schaeffler şi un alt membru, care nu a fost încă stabilit, angajat în cadrul Grupului Schaeffler.

„Suntem atât încântaţi, cât şi foarte mândri să avem în echipă un partener atât de competent şi de succes precum Dl. Arnold pentru această colaborare de pionierat,” a comentat Prof. Dr. Peter Gutzmer, Director General Executiv Adjunct şi şeful Departamentului Tehnologic din cadrul Schaeffler AG.

„Acordul este o piatră de hotar majoră pentru Schaeffler. Achiziţionarea acestei tehnologii drive-by-wire, testată şi dovedită, ne oferă acces la o tehnologice cheie, care ne va permite să dezvoltăm divizia noastră de Sisteme de şasiuri într-un integrator de sisteme de şasiuri. Afacerea privind şasiul rulant este o oportunitate decisivă pentru Schaeffler pentru valorificarea competenţelor de bază în vederea obţinerii unei poziţii tehnologice pe piaţa maşinilor autonome aflată în creştere rapidă, ajutând la diversificarea activităţilor noastre privind motorul şi şasiul. Acordul este, prin urmare, un alt pas important spre realizarea strategiei noastre Mobilitate pentru mâine”, a comentat prof. dr. Peter Gutzmer, director general executiv adjunct şi şeful Departamentului Tehnologic din cadrul Schaeffler AG.

Tehnologia SPACE DRIVE şi competenţele de bază asociate siguranţei funcţionare prin intermediul electronicii de înaltă fiabilitate completează competenţele principale ale Schaeffler în mecatronică şi vor accelera dezvoltarea viitoarelor sisteme de direcţie electrică prin consolidarea expertizei în domenii cheie, în special în domeniul ingineriei sistemelor, electronicii şi a soft-ului funcţional.

Tehnologia Mover

În cadrul înţelegerii, Grupul Schaeffler va contribui cu tehnologia sa Mover în cadrul societăţii mixte, unde va juca un rol esenţial.

Schaeffler Mover este un concept pentru un şasiu mic rulant şi foarte versatil, care este complet electric şi care poate fi combinat cu diverse versiuni de caroserie pentru a sprijini o gamă variată de aplicaţii de mobilitate urbană şi de transport. Schaeffler a dezvăluit conceptul Mover pentru public pentru prima dată la Adunarea sa Generală Anuală din 2018.

 „Mover Schaeffler este în primul rând o platformă pentru dezvoltarea şi industrializarea viitoarelor produse pentru producătorii auto. Vedem SPACE DRIVE ca o bază fiabilă şi sigură din punct de vedere funcţional pentru aceste produse şi, prin urmare, vom urmări în mod activ dezvoltarea şi perfecţionarea sa sistematică şi orientată către client, în cadrul asocierii. Într-adevăr, este posibil ca în viitor să putem dezvolta chiar şi platforme de vehicule complete pentru companiile de logistică şi servicii”, a afirmat dr. Dirk Kesselgruber, şeful Diviziei de afaceri Sisteme de şasiu din cadrul Schaeffler.

 

 

Adaugati comentariu