Continental şi-a majorat afacerile cu 5,4%

Potrivit bilanţului la jumătate de an, cifra de afaceri a companiei Continental a urcat cu 5,4%, la 22,4 mld. euro, iar comenzile sunt în continuare la un nivel record.

În primul semestru din 2018, Continental anunţă o creştere organică a cifrei de afaceri de 5,4%, la acest avans aducându-şi contribuţia toate cele cinci divizii.

În acelaşi interval de timp, Grupul Automotive a crescut cu 6,6%. Este o creştere cu aproape 5% mai rapidă decât cea a producţiei mondiale de autoturisme şi autovehicule utilitare uşoare, care a crescut cu numai 2 procente. Pentru anul financiar în curs, compania estimează în continuare o creştere de peste 1% a producţiei mondiale de autoturisme şi autovehicule utilitare uşoare.

Continental şi-a mărit cifra de afaceri în primul semestru la 22,4 milioane euro. Venitul operaţional ajustat ajunge la 2,2 miliarde de euro. Acesta corespunde unei marje EBIT ajustate de 10%.

Elmar Degenhart„Forţa noastră tehnologică ne asigură creşterea rapidă şi profitabilă. La nivel global, ea reprezintă sursa mobilităţii sigure, confortabile şi inteligente. Este esenţială pentru mobilitatea viitorului şi pentru succesul nostru pe termen lung, într-un mediu marcat de schimbare şi de incertitudine”, a spus preşedintele Consiliului de Administraţie al Continental, Dr. Elmar Degenhart, cu ocazia prezentării situaţiei financiare pentru primul semestru din 2018.

Potrivit acestuia, valoarea comenzilor de produse şi sisteme pentru automobile hibride şi electrice a depăşit, în primul semestru, 1 miliard de euro. Cu peste 20 de miliarde de euro, după şase luni, comenzile la nivelul întregului Grup Automotive se situează în continuare la un nivel record.

Creşterea volumului de vânzări a avut loc în al doilea trimestru, în special în Powertrain. „Viitoarea noastră configuraţie pregăteşte terenul ca atât Powertrain, cât şi alte divizii să se poată dezvolta în continuare în cadrul oferit de valorile corporaţiei mai rapid decât evoluează pieţele relevante pentru noi”, arată Degenhart, cu referire reconfigurarea companiei anunţată recent.

Acesta s-a arătat mulţumit şi de veniturile trimestriale ale diviziei de anvelope, afectată în primele trei luni de efectele schimbării cursului valutar. Astfel, venitul operaţional ajustat a crescut în al doilea trimestru la 17,8%, de la 15,2% în primul trimestru. „Departamentul nostru de anvelope a avut o nouă creştere în al doilea trimestru şi îşi reafirmă poziţia profitabilă pe piaţa mondială”, sintetizează el evoluţia pozitivă.

Investiţii mai mari în mobilitatea zilei de mâine

„Aşa cum era de aşteptat, toate cele cinci divizii au avut parte de o bunăcreştere organică. Având în vedere acest lucru, suntem mulţumiţi cu evoluţia cifrei de vânzări din primul semestru”, caracterizează directorul financiar Wolfgang Schäfer situaţia din anul precedent. În ceea cepriveşte evoluţia veniturilor, el a mai adăugat: „Industria se găseşte într-un punct de cotitură. Este vorba despre automatizare, interconectare şi electrificare. Creşterea performanţei noastre reflectă investiţiile sporite în dezvoltarea acestor tehnologii ale viitorului. Aici sunt incluse costurile de pornire urmare a numărului de comenzi în creştere în anii precedenţi”.

Compania de tehnologie a cheltuit în primul semestru 2,9 miliarde de euro pentru investiţii în cercetare sau dezvoltare. După cum arată Schäfer, la nivel mondial există foarte puţine companii care au impulsionat astfel dezvoltarea în domeniul mobilităţii.

În primul semestru, Continental a investit 1,2 miliarde euro în active imobile, fabrici şi echipamente şi în software. Rata investiţiilor s-a situat astfel la 5,2% (faţă de 5,3 în anul precedent). Pentru cercetare şi dezvoltare, compania cu profil tehnologic a alocat o valoare netă de 1,7 miliarde de euro. Această valoare corespunde unei cote de 7,7%, raportat la cifra de afaceri a companiei. În intervalul de timp comparabil al anului precedent, aceasta era de 7,2%.

Veniturile, în creştere uşoară

Venitul grupului, atribuit acţionarilor a crescut în primele şase luni ale acestui an cu 4,3%, ceea ce înseamnă aproximativ 1,6 miliarde euro, după cele 1,5 miliarde de euro din perioada similară a anului precedent.

Fluxul de numerar din primul semestru din 2018 era de 122 de milioane de euro, după ce în perioada similară a anului precedent fusese de 292 milioane de euro. Motivul principal a fost construcţia Working Capital, consecinţă a creşterii robuste. Fluxul de numerar disponibil înainte de achiziţii era după şase luni de 296 milioane de euro.

În semestrul încheiat, Grupul Automotive şi-a putut creşte cifra de afaceri cu 2,8%. Creşterea organică a fost de 6,6%. În acest interval de timp, cifra de afaceri s-a ridicat la 13,8 miliarde de euro. Marja operativă ajustată a fost de 8,1%.

În primele şase luni, Grupul Rubber a înregistrat o cifră de afaceri de 8,6 miliarde de euro, ceea ce reprezintă o uşoară scădere faţă de perioada corespondentă a anului precedent. Dar creşterea organică s-a situat în primul semestru din 2018 la 3,6%.

Până la 30 iunie 2018, datoria netă se ridica la aproape 2,9 miliarde de euro. Aceasta corespunde unei creşteri de 811 milioane euro în comparaţie cu finele anului 2017. Creşterea datoriei nete în perioada raportată se datorează în principal plăţii de dividende pentru anul financiar anterior, în valoare de 900 de milioane de euro.

Parametrul Gearing Ratio, care indică gradul de îndatorare, a crescut corespunzător de la 12,6% la finalul lunii decembrie 2017, la 16,8% în ziua raportării. La finalul intervalului considerat, rezerva de lichidităţi de care dispunea Continental era de 5,8 miliarde de euro.

8.000 de angajaţi în plus pentru Continental

La finalul primului semestru din 2018, compania avea peste 243.000 de angajaţi. Acest lucru presupune o creştere de circa 8.000 de angajaţi în comparaţie cu finele anului precedent.

Aproape două treimi din acest număr suplimentar de salariaţi se datorează întăririi echipei globale de cercetare şi dezvoltare, dar şi creşterii volumului de producţie la nivelul Grupului Automotive. Aproximativ o treime dintre lucrătorii nou veniţi au fost angajaţi de Grupul Rubber. Potrivit companiei, este nevoie de aceştia în special în cadrul producţiei aflate în proces de extindere, precum şi în cadrul activităţii de distribuţie.

 

 

Adaugati comentariu