SEAT va lansa o mașină nouă la fiecare semestru până în 2020

SEAT

SEAT va lansa câte o nouă mașină la fiecare 6 luni până în 2020. Acest anunț a fost făcut de președintele Luca de Meo la Madrid, cu prilejul întâlnirii anuale cu presa referitoare la rezultatele companiei.

Primele două mașini sunt SEAT Tarraco și CUPRA Ateca, care urmează să fie comercializate la finele acestui an. Anul viitor urmează să apară Leon, în două variante (cinci uși și ST), în timp ce în 2020 este preconizat să apară primul model full-electric, care se va baza pe platforma MEB a Grupului Volkswagen și va avea o autonomie de 500 km, dar și primul CUV (Crossover Utility Vehicle) din portofoliul mărcii.

Luca de Meo a mai precizat că SEAT a făcut deja pași importanți în ceea ce privește mobilitatea electrică și a precizat că Leon va avea începând din 2020 și o versiune hibridă. În plus, compania rămâne fidelă ideii de a produce mașini care folosesc drept combustibil gazul natural comprimat, dar și cele cu propulsie tradițională.

În ceea ce privește rezultatele, după un 2016 record, SEAT a izbutit în 2017 să urce ștacheta cu alte 21,3%, profitul urcând la 281 milioane de euro. De notat că în calcule nu au fost incluse cifrele rezultate din vânzarea VW Finance, subsidiara Volkswagen AG. Profitul operațional a fost cifrat la 116 milioane de euro (în 2016 a fost de 143 de milioane), scăderea fiind rezultatul volumelor mari și a investițiilor în noile produse.

Cifra de afaceri a companiei a înregistrat suma record de 9,552 miliarde de euro, cu 11,1% mai mare decât în 2016. Un rezultat care are la origine creșterea volumului de vânzări, ajuns la 468.400 unități, cel mai mare nivel din 2001 încoace, astfel că această companie a reprezentat brand-ul cu cea mai mare creștere la nivel european. Ofensiva noilor modele s-a bazat pe investițiile făcute la Martorell. Anul trecut, în uzina construită în 1992, dar și în cercetare și dezvoltare s-au investit 962 de milioane de euro, cu 11,1% mai mult decât în 2016, suma reprezentând 10,1% din cifra de afaceri.

 

Adaugati comentariu