Jaguar Land Rover lucrează în domeniul vehiculelor autonome

jaguar-land-rover-autonom

Jaguar Land Rover lucreaza la mai multe proiecte legate de tehnologia condusului autonom. După ce au demarat deja testele cu vehicule de acest gen în Marea Britanie, Jaguar Land Rover a anunțat că lucrează acum și la sistemele care permit mașinilor să găsească spațiile potrivite și să efectueze manevrele de parcare.

Sistemul le permite mașinilor să inițieze și să finalizeze procesul fără ca șoferul să intervină în vreun moment și este deja funcțional, după cum au relevat testele. Evident, implementarea sa ar reprezenta un pas important pentru eliminarea problemelor generate în traficul urban de operațiunile de parcare, motiv pentru care toți constructorii importanți tratează cu seriozitate problema.

Jaguar Land Rover a efectuat testele în trafic, în zona Milton Keynes, ca parte a proiectelor comune cu UK Autodrive, un consorțiu britanic care se ocupă cu explorarea de noi direcții în domeniul vehiculelor autonome și al tehnologiilor legate de ceea ce numim ”connected car”. Joerg Schlinkheider, inginer-șef al companiei în domeniul mașinilor autonome, a precizat: ”Reducerea stresului generat de utilizarea zilnică a vehiculelor, capitol la care intră și parcarea în spații mici, au darul de a îmbunătăți condițiile de trafic, dar și de a le oferi utilizatorilor posibilitatea să se bucure de vehiculele lor.”.

Alături de sistemele autonome, noile tehnolologii de conectivitate vor reprezenta un element cheie, acestea având darul de a accelera integrarea automobilelor de acest tip grație conexiunii cu celelalte vehicule și cu mediul în care se deplasează, șoferii putând să obțină informații în timp real care îi pot ajuta să aibă reacții mai rapide și eficiente.

 

 

Adaugati comentariu