Ford mută producția sedanului Mondeo în China

Ford va transfera producția sedanului de clasă medie Mondeo în China, în 2020, dezvăluie surse interne din cadrul companiei americane.

Trei surse, care au dorit să își păstreze anonimatul au confirmat pentru Reuters planul, sugerând că Fusion, versiunea americană a lui Mondeo, nu va mai fi construită în Hermosillo, Mexic, în timp ce producția lui Mondeo se va muta, de asemenea, de la Valencia, Spania.

Inițial, producătorul american ar fi urmat să exporte Fusion-ul construit în China în America de Nord și Mondeo în Europa. Ford a lansat, însă, o declarație de presă, care indică faptul că nu există astfel de planuri.

„Nu avem planuri de a exporta Fusion / Mondeo de generație următoare din China în America de Nord și Europa. Fusion / Mondeo reprezintă o parte importantă a gamei de mașini Ford. Vom putea comunica mai multe informații despre viitorul Fusion / Mondeo la o dată ulterioară „, a spus un purtător de cuvânt al Ford.

În acest an, vânzările din Statele Unite ale Fusion au scăzut cu 22%, iar vânzările lui Mondeo au fost cu 21% mai mici, în Europa, în 2016.

Transferul asamblării lui Mondeo în țara Marelui Zid nu ar fi o surpriză, Ford fiind deja o prezență majoră în zonă. În iunie, Ford a confirmat, de asemenea, că va muta o parte din fluxul de producție al Fiesta din Mexic în China.

Adaugati comentariu