Muncitorii de la uzinele BMW și Audi au intrat în grevă!

Grevă BMW si Audi

Muncitorii celor doi constructori auto premium Audi și BMW au intrat în grevă, solicitând salarii mai mari și ture mai scurte. Aceștia anunță că vor continua greva și săptămâna viitoare dacă nu vor primi ceea ce solicită.

Un reprezentant al Sindicatului muncitorilor din industria grea IG Metall susține că la uzina de la Ingolstadt, din Bavaria, au întrerupt munca în timpul turei de noapte. La fel au făcut și angajații uzinei BMW din Dingolfing. Muncitorii de la centrele de producție din Landshut și Regensburg le-au urmat exemplul.

Grevă BMW si Audi

Alimentați de datele care marchează o creștere economică masivă în Germania în ultimii șase ani și de un record minim al ratei de șomaj, 3,9 milioane de muncitori solicită o creștere salarială de 6%. Pentru aceștia, sindicatul cere ture reduse de lucru și dreptul de a lucra 28 de ore săptămânal în loc de 35 pentru angajații care au copii sau rude bolnave sau vârstnice în îngrijire. Aceștia ar reveni la programul obișnuit după 2 ani.

Angajatorii le-au oferit o creștere salarială de 2%, plus un bonus de 200 de euro în prima parte a fiecărui an și au respins categoric ideea turelor mai scurte.

Discuțiile pentru muncitorii din regiunea Baden-Wuerttemberg ar trebui să ia sfârșit pe 24 ianuarie. Negocierile se vor relua luni în Bavaria.

 

Adaugati comentariu