Nemții au ieșit în stradă după ce autoritățile au interzis mașinile diesel vechi

Masinile-diesel

Nemții au ieșit în stradă pentru a manifesta împotriva deciziei autorităților de a interzice mașinile diesel vechi. Primele proteste au avut loc la Stuttgart, centrul industriei auto germane.

Protestatarii au purtat veste galbene, la fel ca francezii care și-au manifestat nemulțumirea cu privire la scumpirea combustibililor în Hexagon.

Citește și: Cum scad înmatriculările de vehicule diesel

Începând cu 1 ianuarie, mașinile diesel vechi, care nu sunt conforme cu standardul de poluare Euro 5 sau superior, nu mai au drept de acces în oraș, orașul în care își au sediul Mercedes-Benz, Porsche și furnizorul de piese auto, Bosch.

Manifestanții au afișat mesaje cum ar fi “Pro-Diesel” și “Șoferi de mașini diesel, mobilizați-vă!” și s-au adunat în fața unui centru de testare a emisiilor. Anul trecut, organizații de protecție a mediului înconjurător solicitau restricții dure în privința mașinilor cu propulsie pe motorină, în orașe în care nivelul de poluare depășește limitele impuse de Uniunea Europeană.

Astfel, autoritățile din capitala Berlin și din orașe mari ca Stuttgart, Mainz, Hamburg și Bonn au limitat accesul mașinilor cu motoare diesel. Mai mult, autovehiculelor care sunt mai vechi de Euro 5 li se interzice accesul și pe un tronson de autostradă în apropiere de Essen.

Guvernul german face eforturi pentru a proteja interesele șoferilor, dar și mediul și industria auto.

Adaugati comentariu