Nokian Tyres, premiată pentru realizările în reducerea emisiilor de CO2

Compania Nokian Tyres a fost nominalizată drept una dintre cele mai sustenabile companii din lume. În urma acestei nominalizări, compania a primit distincţia Bronze Class în categoria Auto Components (Componente auto) a anuarului RobecoSAM Sustainability Yearbook 2018.

RobecoSAM este o companie cu experienţă în analiza sustenabilităţii, a cărei evaluare anuală se concretizează într-un raport deosebit de cuprinzător şi echitabil despre modul în care este implementată sustenabilitatea în cadrul companiilor din întreaga lume.

În acest an, Nokian Tyres a primit, de asemenea, şi premiul „Industry Mover” (Motorul industriei). Acest premiu este acordat companiei care a realizat cel mai mare progres din industria sa în ceea ce priveste performanţa durabilă, în comparaţie cu anul anterior.

Progresul Nokian Tyres a fost de asemenea remarcat şi în anul anterior, când compania şi-a îmbunătăţit semnificativ performanţa sa conform evaluării de sustenabilitate realizate de Dow Jones, obţinând rezultate de aproape două ori mai mari decât media rezultatelor din industria sa şi fiind evaluată drept cea mai sustenabilă companie producătoare de anvelope în clasamentul Dow Jones Sustainability World Index.

„Am depus eforturi constante în multe arii de sustenabilitate, reusind să o implementăm în mod natural ca parte integrantă a funcţiilor noastre globale. Ne bucurăm să primim recunoaşterea eforturilor noastre îndelungate. Acest feedback ne inspiră să continuăm pe calea pe care am decis să o urmăm şi ne încurajează să depunem eforturi si mai mari în ceea ce priveste sustenabilitatea”, afirmă Teppo Huovila, responsabil sustenabilitate.

În calitatea sa de producător de anvelope premium, Nokian Tyres doreşte să fie un exemplu de companie responsabilă, care are ca obiectiv dezvoltarea durabilă. A enunţat o serie de obiective de sustenabilitate pentru anul 2020, care includ reducerea rezistenţei la rulare a anvelopelor sale cu 7%, creând astfel o scădere de 500 milioane kg a emisiilor de CO2 din trafic, până in 2020. Acest obiectiv a fost realizat anul trecut, cu mult înainte de termen, odată cu atingerea obiectivului de a reduce cu 20% emisiile de CO2 rezultate din producţiei.

Nokian Tyres şi-a asumat de asemenea obiectivul de a audita toţi parteneri săi majori de procesare a cauciucului şi să elimine din producţie toate deseurile nereciclate. La fabrica din Nokia, Finalnda, se reciclează deja deşeurile rezultate din producţie în proporţie de 100%, iar la cea din Vsevolozhsk, Rusia, rata de reciclare a deşeurilor este de aproape 90%.

RobecoSAM evaluează anual peste 2.000 de companii cotate la bursă, din punct de vedere al sustenabilităţii economice, sociale si ecologice. În realizarea Anuarului de Sustenabilitate din acest an, a evaluat companii din 43 de ţări, din 60 de industrii diferite.

Nokian Tyres a fost fondată în 1988, însă îşi are rădăcinile în anul 1898, când a fost înfiinţată Suomen Gummitehdas Oy sau Fabrica de cauciuc finlandeză. Compania este cel mai nordic producător de anvelope din lume. Promovează şi facilitează sofatul în siguranţă, în condiţii exigente. Anvelopele inovatoare pentru autoturisme de pasageri, camioane si maşini grele, sunt comercializate în special în zonele cu zăpadă, împădurite, şi cu condiţii de şofat dificile din cauza anotimpurilor schimbătoare.

Compania deţine lanţul de distribuţie de anvelope Vianor care cuprinde aproximativ 1.500 de magazine în 27 de ţări.

În 2016, cifra de afaceri netă a companiei a fost de aproximativ 1,4 miliarde euro, iar la finalul anului numărul angajaţilor a fost de 4.400. Este listată la Nasdaq Helsinki Ltd.

Adaugati comentariu