Noua linie de producţie Daimler de la Sebeş, aproape de inaugurare

Noua unitate de montaj Daimler pentru cutii de viteze cu 9 trepte de la Sebeș se apropie de inaugurare. Producţia efectivă va începe în primăvara lui 2016, în toamna acestui an fiind programate primele probe oficiale.

Noua facilitate se va alătura liniilor deja existente, responsabile pentru asamblarea transmisiilor automate cu 5 trepte dedicate vehiculelor comerciale și a celor cu 7 trepte şi dublu ambreiaj 7G-DCT, destinate familiei lărgite de modele compacte Mercedes cu tracţiune faţă. Producția noii cutii 9G-Tronic, cunoscută sub numele de cod NAG3 și dedicată celor mai scumpe modele, E-Class și S-Class, va demara în prima parte a lui 2016.

Investițiile planificate de grupul german, prin intermediul subsidiarei locale Star Transmission (STC), sunt evaluate la 300 milioane de euro, dintre care 37,4 milioane de euro oferiți de Guvernul român, cu titlu de ajutor de stat.

Noua hală, a treia de pe platforma Star Transmission de la Sebeș, se va întinde pe o suprafață de 43.000 mp, construcția propriu-zisă urmând să se încheie până la finele verii. Lunile rămase până la startul oficial al producției de serie vor fi dedicate testării și montării utilajelor specifice.

Conform oficialităţilor locale, citate de digi24, lucrările de amenajare sunt aproape finalizate. „Suntem în proporție de 95% gata, am început să punem şi utilaje acolo şi vrem să testăm utilajele în toamnă şi să începem o producţie în serie în primăvară. În general, piaţa de automotive merge foarte bine şi la noi şi suntem foarte mulţumiţi de dezvoltarea aceasta”, a declarat Bernd Krottmayer, manager general STC Sebeş.

Star Transmission, subsidiară a grupului Daimler, a fost înfiinţată în 2001 în parteneriat cu autorităţile române şi operează, în prezent, două facilități de producție, situate la Sebeș și Cugir. La Cugir, nemţii produc, de peste 13 ani, roţi dinţate sau diverse subansamble folosite pentru cutiile de viteze care echipează gama Mercedes. Primul model care, în 2001, a primit piese produse în România a fost A-Class. Filiala de la Sebeș și-a deschis porțile în 2013, aici fiind produse cutii de viteze automate cu cinci trepte și, începând din 2014, o nouă generație de transmisii automate cu dublu ambreiaj 7G-DCT, dedicate modelelor de clasă compactă A-Class, B-Class și CLA.

Pentru Star Transmission lucrează, în prezent, 1.200 salariați. Din 2016, însă, numărul de angajați va depăși pragul de 2.000, deschiderea noii hale de la Sebeș urmând să se traducă prin crearea a cel puțin 500 de noi locuri muncă.

În 2013, statul român a vândut grupului Daimler propria participaţie de 22% la firma Star Transmissions (STC), nemții devenind, astfel, unici acționari ai unităților de producție de la Sebeș și Cugir.

Adaugati comentariu