Porsche va investi 6 miliarde de euro în electromobilitate

Porsche Mission E

Porsche a anunțat că urmează să investească 6 miliarde de euro în electromobilitate până în anul 2022, urmând să se concentreze pe modele plug-in hibride și pur electrice.

Decizia a fost luată de conducerea executivă a companiei, care a precizat că are în vedere dublarea sumei care era prevăzută inițial pentru acest domeniu. ”Trei miliarde urmează să fie investiți în infrastructură, iar cel puțin alte trei în cheltuielile de dezvoltare”, a precizat Oliver Blume, Chairman al Porsche AG. Există și detalii privind modul în care urmează să fie repartizate aceste trei miliarde: circa 500 de milioane în dezvoltarea versiunilor Mission E, circa un miliard pentru variantele hibride și electrice ale actualelor modele, câteva sute de milioane pentru extinderea facilităților de producție și circa 700 de milioane în noile tehnologii, infrastructura de încărcare și soluții inteligente de mobilitate.

Investițiile au demarat deja la Zuffenhausen, acolo unde se construiesc o zonă de asamblare, o vopsitorie și un pod transportor pentru caroseriile vopsite și trenuri de rularen către zona de asamblare finală. În plus, facilitățile în care se realizează motoarele urmează să fie extinse pentru a putea găzdui și liniile dedicate modelelor electrice. Există însă planuri și pentru Centrul de Dezvoltare de la Weissach și, potrivit oficialilor companiei, proiectul Mission E va genera 1.200 de noi locuri de muncă.

Porsche Mission E

Pentru dezvoltarea versiunilor Mission E Porsche urmează să cheltuie 500 de milioane de euro. Datele oficiale vorbesc despre o putere de 600 CP, un sprint de la 0 la 100 km/h în sub 3,5 secunde și o autonomie de 500 km. Totodată, conform informațiilor oferite de către companie, în 15 minute bateriile sunt alimentate pentru a garanta rularea pe o distanță de 400 km.

În plus, alături de Audi, Porsche reprezintă Grupul Volkswagen în Ionity, un joint venture în care mai sunt implicați BMW Group, Daimler AG și Ford Motor Company. Țelul acestei alianțe este aceea de a construi și opera până în 2020 un număr de 400 de stații de încărcare rapidă pe teritoriul european.

 

Adaugati comentariu