Posibil parteneriat tehnic între Fiat Chrysler Automobiles și Hyundai

Sergio Marchionne FCA

Fiat Chrysler Automobiles (FCA) ar putea forma un parteneriat tehnic cu grupul auto sud-coreean Hyundai Motor, a anunțat șeful FCA, Sergio Marchionne.

„Există potențial pentru formarea unui parteneriat tehnic cu Hyundai, care furnizează deja unele componente și sistemele de transmisie pentru SUA. Să vedem dacă putem ajunge la un acord privind dezvoltarea sistemelor de transmisie și motoare pe hidrogen”, le-a declarat reporterilor Reuters șeful FCA după prezentarea informațiilor privind planificata revenire a Alfa Romeo în circuitul Formulei 1.

În ultimul timp FCA a fost obiectul multor speculații, mai ales după ce în 2015 a încercat fără succes să fuzioneze cu rivalul mai mare General Motors. Marchionne, în vârstă de 65 de ani, un susținător vocal al consolidării industriei auto, pregătește un plan de afaceri pe cinci ani, înainte de a se retrage din funcția de director general, în 2019.

El a confirmat țintele financiare ale Fiat Chrysler în 2018, inclusiv o creștere a profitului operațional la aproximativ nouă miliarde de euro, eliminarea datoriei, și a afirmat că se așteaptă la ”costuri gestionabile” a investigației privind motoarele diesel cu care se confruntă Fiat în SUA. Problema ”ne va costa ceva’ dar am redus așteptările privind riscul”, a explicat Marchionne, adăugând că investigația separată din Franța este fără temei.

Adaugati comentariu