Preşedintele Iohannis: Industria auto, vector principal în transformarea economiei

În cadrul celei de-a XXV-a ediţii a Galei Topului Naţional al Firmelor, preşedintele României, Klaus Iohannis a apreciat contribuţia industriei auto la transformarea economiei în contextul digitalizării şi revoluţiei industriale 4.0.
Iohannis

În alocaţiunea sa, şefului statului a reiterat nevoia de a trce de la eportul bazat pe materii prime la cel de produse cu valoare adăugată ridicată.

„Economia românească traversează un amplu proces de transformare, în contextul schimbărilor generate de digitalizare şi de revoluţia industrială 4.0, la noi mai ales 0. În această privinţă, industria auto şi industria IT sunt vectori principali, cu creşteri cantitative, dar mai ales calitative. Pentru a reuşi, însă, să profităm de oportunităţile specifice tehnologiilor viitorului, trebuie să ieşim din logica simplistă a exportului de materii prime şi să intrăm în logica exporturilor de produse cu valoare adăugată ridicată”, a subliniat preşedintele României.

Preocupările şi îngrijorările oamenilor de afaceri ar trebui să fie şi ale Guvernului, a apreciat Klaus Iohannis, potrivit căruia acesta trebuie să asigure respectarea regulilor economiei de piaţă, să creeze infrastructura de care economia şi cetăţenii au nevoie pentru a prospera, să producă politici fiscale şi salariale previzibile sau măcar inteligibile, bazate pe consultarea permanentă şi onestă a actorilor relevanţi din economie şi societate.

 

 

Adaugati comentariu