Producătorii auto străini sunt interesaţi de achiziţionarea fabricii Ford din India

Producătorii auto străini sunt interesaţi de achiziţionarea uzinei Ford din Tamil Nadu, a anunţat Thangam Thennarasu, ministrul Industriilor din regiune, după discuţii neconcludente cu gigantul auto indian Tata, relatează Reuters.
ford

În septembrie, Ford a anunţat că intenţionează să oprească producţia de automobile în India şi îşi va închide ambele uzine din această ţară, adăugându-şi numele pe lista producătorilor auto care au decis să iasă de pe această piaţă. Compania auto americană ar urma să-şi lichideze operaţiunile de la fabrica unde sunt produse autoturisme şi motoare în Tamil Nadu până în 2022, iar la uzina din statul Gujarat până la finalul acestui an.

„Sunt în derulare discuţii într-un stadiu incipient”, a declarat Thangam Thennarasu, adăugând că nu poate oferi detalii privind firmele interesate.

„În cele din urmă va fi la latitudinea Ford deoarece va fi un aranjament comercial. Noi facilităm discuţiile dintre companii”, a explicat oficialul indian.

Thennarasu a declarat că grupul Tata şi-a exprimat interesul în achiziţionarea fabricii Ford, a făcut o vizită acolo şi „este la latitudinea lor acum să facă un anunţ oficial”.

Ford are două uzine de producţie în India, care acoperă atât necesarul pieţei interne, cât şi comenzile la export. Uzina din statul Tamil Nadu are o capacitate anuală de 200.000 de unităţi şi produce modelele SUV EcoSport şi Endeavour. Cealaltă uzină Ford este amplasată în statul Gujarat, în vestul Indiei, şi poate produce 240.000 de autoturisme pe an.

Oficialii Ford au evitat să nominalizeze companiile interesate de achiziţionarea fabricii din Tamil Nadu: „Continuăm să explorăm posibilele alternative pentru facilităţile noastre de producţie, dar nu avem informaţii noi de împărtăşit”.

Ford devine ultimul grup auto care decide să înceteze producţia locală în India, după firme precum General Motors şi Harley Davidson, care au decis şi ele să iasă de pe o piaţă care odinioară promitea o creştere exponenţială.

 

CITEȘTE ȘI:

Producția Volkswagen la uzina-simbol din Wolfsburg, puternic afectată de lipsa de semiconductori

Economiile Cehiei și Slovaciei, afectate de problemele cauzate de pandemie producătorilor auto

 

Adaugati comentariu