Prognoză. 12 milioane de automobile fără şofer vor rula pe şosele în 2035

Automobilele fără şofer complet automate ar putea să reprezinte în 2035 aproximativ 10% din vânzările globale de vehicule, sau 12 milioane de unităţi pe an, a estimat firma de consultanţă Boston Consulting Group.
autonome

În condiţiile în care se estimează că până la nouă miliarde de oameni vor trăi în zonele urbane peste 25 de ani, mai mult decât populaţia actuală a Globului, constructorii auto sunt presaţi să dezvolte tehnologii care elimină blocajele de trafic şi oferă utilizatorilor capacitatea de a face mai multe lucruri deodată.

 

O serie de mari producători auto, inclusiv General Motors, Audi şi Mercedes-Benz, lucrează deja la o serie de sisteme semi-automate care necesită însă o anumită implicare umană.

Primele astfel de sisteme, care controlează în mod automat direcţia, frâna şi acceleraţia în anumite situaţii, ar urma să fie introduse în acest an şi anul următor pentru a fi incluse în automobile de lux precum Cadillac CT6, care va apărea pe piaţă în 2016, şi modelul Audi A8 ce va fi lansat în 2017.

Însă, trecerea de la sistemele semi-automate la automobilele complet automate va fi un proces de lungă durată, iar mulţi experţi estimează că primele automobile complet automate nu vor apărea pe piaţă înainte de anul 2025.

Adaugati comentariu