România susține propunerea de Regulament privind producția de semiconductori

România susține propunerea de Regulament a Comisiei Europene privind crearea unui cadru adecvat pentru investiții în producția de cipuri și consideră că este o oportunitate de a dezvolta industria de semiconductori în țara noastră, a afirmat ministrul Economiei, Florin Spătaru după reuniunea Consiliului COMPET.
piaţa semiconductorilor

Florin Spătaru, ministrul economiei, a fost prezent la lucrările Consiliului COMPET, secțiunea piață internă și industrie, de la Luxembourg, unde au participat și Margrethe Vestager, vicepreședintele Comisiei Europene. și Thierry Breton, comisarul responsabil pentru piața internă.

În marja participării la reuniunea COMPET, ministrul Florin Spătaru a avut întâlniri bilaterale cu comisarul Thierry Breton și cu Krister Nilsson, secretar de stat în cadrul Ministerului Afacerilor de Stat din Suedia. În cadrul acestora, demnitarul român a abordat problema importului de produse finite din afara UE, în condițiile în care materia primă se găsește în România sau în alte țări membre. De asemenea, ministru român a vorbit despre strategia privind economia circulară pe care România dorește să o aplice, care are în vedere și componenta de reciclare pentru recuperarea unei cantități importante de materii prime critice.

„România dorește să valorifice potențialul existent de fabricare, pentru a răspunde nevoilor actuale de aprovizionare, pentru sectoarele afectate de criza de semiconductori: sectorul auto, sănătate, apărare, automatizări industriale, energie. În acest sens, atragerea de investiții în capacități noi de producție, în parteneriat cu producători europeni interesați, reprezintă o direcție prioritară pentru țara noastră”, a susținut ministrul Economiei, Florin Spătaru.

Europa a concluzionat la reuniunea COMPET că echilibrul și durabilitatea economică pot fi realizate prin revenirea procesului minier în paralel cu preocuparea europeană pentru recuperarea de materii critice în urma proceselor de colectare și reciclare.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Radu Puiu, XTB: Industria auto încă nu și-a revenit din pierderile generate de pandemie

Bosch înregistrează o performanță puternică în România. Rezultate financiare anuale 2021

 

 

Adaugati comentariu