Românii de la Continental au lucrat la serverul care conectează maşinile electrice Volkswagen ID

Noul concept de server al Continental este un element central pentru conversia la arhitectură electronică orientată către servicii, pentru o conectare eficientă a maşinilor electrice Volkswagen ID.
continental

Arhitectura electronică a generaţiei moderne de vehicule suferă o transformare profundă, se îndepărtează de numeroasele unităţi de control individuale prezente în maşinilor actuale şi se îndreaptă spre un număr mic de computere foarte performante. În viitor, acestea vor asigura puterea de calcul pentru domeniile funcţionale din vehicul. Serverul dezvoltat de Continental va intra în producţie la Volkswagen ca server de aplicaţii auto (ICAS1). Cel mai mare producător auto din Europa utilizează tehnologia ICAS1 pentru modelul electric ID., bazat pe matricea de acţiune electrică modulară MEB dezvoltată de Volkswagen.

Conceptul inovativ ICAS1 oferă numeroase avantaje, inclusiv o serie de caracteristici de conectivitate a vehiculului, cum ar fi posibilitatea de a instala noi funcţii şi actualizări de siguranţă în maşină printr-o conexiune wireless. Serverul se bazează pe experienţa Continental în lucrul cu unităţile de control gateway, a căror funcţie face parte acum din mult mai cuprinzătorul ICAS1. Cadrul folosit pentru server este o platformă performantă dezvoltată de Continental în colaborare cu Elektrobit.

Specialişti din mai multe locaţii din România au lucrat în echipe internaţionale pentru dezvoltarea acestui produs. Ingineri din Sibiu, Iaşi şi Timişoara au contribuit la realizarea şi funcţionarea serverului.

continental

„Este o mare realizare pentru noi să vedem cum conceptul de server intră în producţia de serie la Volkswagen. Prin urmare, nu este vorba doar despre o nouă eră a dezvoltării arhitecturii electronice complexe, ci mai degrabă despre o etapă în transformarea digitală pe care o atingem cu ICAS1”, spune Helmut Matschi, membru al comitetului executiv din cadrul Continental şi directorul diviziei Interior. „Mulţumită noii arhitecturi de server, vehiculele vor fi actualizate mai uşor şi mai repede decât astăzi. Prin urmare, facem din maşină o parte integrantă a internetului lucrurilor, contribuind la funcţionalitatea şi confortul ridicat din vehicul”.

Putere mare de calcul pentru vehicule complet electrice şi complet conectate

Trecerea Volkswagen la o arhitectură de server în strategia sa cu privire la domeniul maşinilor electrice este o decizie logică, deoarece vehiculele electrice beneficiază în mod deosebit de digitalizarea uşurată de arhitectura serverului. Aceasta include funcţii precum planificarea rutelor optimizate pe rază de acţiune şi localizarea staţiilor de încărcare. În acelaşi timp, arhitectura serverului oferă o conexiune perfectă la lumea digitală a serviciilor şi datelor mobile.

„ICAS1 acoperă funcţiile de gateway anterioare, precum şi funcţii cuprinzătoare din domeniul unităţilor de control. De asemenea, coordonează actualizările over-the-air şi controlează gestionarea încărcării bateriei”, explică Johann Hiebl, directorul departamentelor Body & Security şi Infotainment & Connectivity de la Continental. În funcţie de modelul şi caracteristicile ID., în viitor, două sau trei servere vor asigura puterea de calcul pentru întreaga maşină. Încă de la începutul dezvoltării proiectului, Continental a conceput ICAS1 pentru necesităţile unei speranţe de de viaţă tot mai crescute a vehiculelor electrice.

Pe lângă puterea de calcul mult mai mare în comparaţie cu sistemele automobilistice clasice, ICAS1 oferă o separare consistentă a hardware-ului şi software-ului prin intermediul software-ului de bază dezvoltat de Elektrobit pe baza AUTOSAR. Acest lucru permite integrarea şi actualizarea atât a aplicaţiilor Volkswagen, cât şi a unui nou software terţ. Middleware-ul (program de software ce stă între un system de operare şi aplicaţiile foloste în cadrul acestuia) acceptă, de asemenea, conectivitate prin Gigabit Automotive Ethernet, care furnizează datele necesare pentru aplicaţii.

Anvelope Continental pentru VW ID.

Anvelopele Continental vor fi montate din fabrică pe modelul Volkswagen ID.3. Producătorul german a aprobat folosirea anvelopelor de vară şi de iarnă pentru jante de 18 şi 19 inci. Anvelopa de vară EcoContact 6 şi specialistul de iarnă WinterContact TS 850 P au fost adaptate pentru a se conforma cerinţelor specifice ale ID.3.

continental

Ca vehicul electric, ID.3 va circula pe anvelope cu rezistenţă redusă la rulare, care economisesc energie pentru a oferi un interval maxim posibil între sarcini şi care are un zgomot redus al pneului pentru confortul pasagerilor şi cu design lateral aerodinamic pentru a ajuta la minimizarea frecării aerodinamice a vehiculului. Atât cauciucurile de vară, cât şi cele de iarnă dispun de tehnologie ContiSeal. ContiSeal închide automat şi în mod sigur perforaţiile în banda de rulare a pneului cu un diametru de până la cinci milimetri, eliminând astfel aproximativ 90% din toate penele.

 

CITEŞTE ŞI:

Industria auto mondială este obligată să se reinventeze

Elba pregăteşte investiţii pentru atingerea standardelor Renault şi VW

Nokian Tyres, primul producător foloseşte saci ecologici pentru anvelope

 

Adaugati comentariu