Opel revine în Rusia, unde va produce vehiculul comercial Vivaro

Opel a anunţat că va reveni pe piaţa din Rusia, de pe care a ieşit în urmă cu patru ani, „din cauza crizei economice severe”. Are în plan producerea modelului Vivaro,
vivaro

Constructorul auto german, deţinut de PSA, a reintrat pe piaţa rusă prin inaugurarea unei facilităţi de producţie în oraşul Kaluga, din vestul Rusiei. Opel vrea să vândă în Rusia modelele Zafira Life şi Grandland X. De asemenea, la fabrica din Kaluga, va fi produs în următoarele luni vehiculul comercial Vivaro.

În următorii ani, Opel îşi va majora gradual operaţiunile în Rusia, a afirmat directorul general Michael Lohscheller. „Va fi cel puţin o lansare majoră a Opel în fiecare an”, a subliniat acesta

În 2015, când era deţinut de grupul american General Motors, Opel s-a retras din Rusia, pe fondul crizei de pe piaţa auto provocată de deprecierea semnificativă a rublei şi a închis fabrica din Sankt Petersburg. În 2017, grupul francez PSA a achiziţionat brandurile Opel şi Vauxhall de la GM.

Recent, grupul PSA a anunţat că-şi va reduce dependenţa de Europa prin lansarea Peugeot în America de Nord, Citroen în India şi Opel în Rusia.

Pentru realizarea acestui obiectiv va fi construită o nouă fabrică în Namibia, pentru comercializarea maşinilor în Africa de Sud, şi vor fi extinse reţelele de dealeri şi de servicii din Liban, Tunisia, Maroc, Ucraina şi Chile.

„Alături de lansarea brandului Opel în Ucraina anul trecut, intenţionăm să triplăm în regiune vânzările brandurilor din grupul PSA până în 2021”, a afirmat Yannick Bézard, director de operaţiuni al PSA pentru Eurasia.

În martie 2017, producătorul auto francez a acceptat să achiziţioneze Opel cu 2,2 miliarde de euro (2,4 miliarde de dolari), de la General Motors. Conform strategiei prezentate recent, Opel intenţionează să redevină profitabil până în 2020 şi să ofere versiuni electrice ale tuturor vehiculelor sale de pasageri până în 2024. Până atunci, compania vrea să ajungă la o marjă de profit de 2%, urmând să crească la 6% până în 2020.

 

CITEŞTE ŞI:

Românii de la Continental au lucrat la serverul care conectează maşinile electrice Volkswagen ID

Industria auto mondială este obligată să se reinventeze

Elba pregăteşte investiţii pentru atingerea standardelor Renault şi VW

 

 

Adaugati comentariu