Rivian, unul dintre cei mai bine finanţaţi producători de maşini electrice

Compania Rivian, un start-up american care produce maşini electrice, a atras o finanţare de 1,3 miliarde de dolari, la care au mai participat şi investitorii existenţi, Amazon.com şi Ford Motor.
rivian

Runda de investiţii, a patra din acest an pentru Rivian, a fost condusă de managerul de fonduri T. Rowe Price şi a inclus şi fondul BlackRock,

Rivian cu sediul în Plymouth, Michigan, este unul dintre cei mai bine finanţaţi producători de vehicule electrice pe o piaţă aglomerată, unde Tesla este cel mai bine poziţionată.

”Această investiţie demonstrează încrederea în echipa, produsele, tehnologia şi strategia noastră”, a afirmat directorul general R.J. Scaringe.

Fondată în 2009, compania intenţionează să fabrice o camionetă pickup electrică, R1T şi SUV-ul R1S, începând de la sfârşitul anului 2020. Ambele modele se bazează pe ”un skateboard” proiectat de Rivian, un şasiu care reuneşte un motor electric, baterii şi sisteme de control şi care poate suporta varietate de caroserii.

T. Rowe Price este un acţionar important al Tesla şi a investit şi în divizia de automobile autonome Cruise a General Motors

T. Rowe Price a mai investit, alături de Amazon, în startup-ul producător de software pentru vehicule autonome Aurora şi în compania de comenzi online de mâncare Deliveroo.

Amazon, care are relaţii şi acorduri în industria auto, a condus o rundă de finanţare de 700 de milioane de dolari a Rivian, în februarie. Compania de comerţ electronic a comandat totodată 100.000 de vehicule electrice pentru livrări de mărfuri de la Rivian

Primele vehicule van destinate Amazon vor fi construite la o fostă fabrică a Mitsubishi Motors din Normal, Illinois, începând din 2021.

Ford a investit 500 de milioane de dolari în Rivian, în luna aprilie, şi intenţionează să contribuie la începerea producţiei din Normal în 2020.

 

CITEŞTE ŞI:

Opel revine în Rusia, unde va produce vehiculul comercial Vivaro

Românii de la Continental au lucrat la serverul care conectează maşinile electrice Volkswagen ID

Industria auto mondială este obligată să se reinventeze

 

Adaugati comentariu