PSA a investit 555 milioane euro în noua fabrică din Maroc

Grupul PSA a inaugurat la Kenitra, în Maroc, o nouă fabrică, investiţia însumând 555 milioane de euro.
psa

În noua uzină, constructorul auto francez va produce iniţial 100.000 de maşini, urmând să ajungă la 200.000 de vehicule până în 2023, investiţia determinând 27 de furnizori de componente auto să-şi înfiinţeze unităţi în Kenitra, o localitate aflată în Zona Liberă Atlantic, lângă capitala Marocului, Rabat.

Potrivit reprezentanţilor PSA, aproximativ 90% din producţia fabricii va fi exportată, în special în Africa şi în Orientul Mijlociu.

Guvernul de la Rabat şi-a anunţat intenţia de a ajunge la o producţie anuală de un milion de autovehicule şi de asemenea să crească veniturile realizate de sectorul auto până la 200 miliarde dirhami (30 miliarde dolari) pe an în 2025. În plus, autorităţile marocane vor să crească procentul componentelor produse local până la 80% în 2020 de la un nivel estimat de 50% în prezent.

Şi grupul Renault are două uzine în Maroc, la Tanger (unde produce anual 340.000 de maşini) şi la Casablanca (80.000 de unităţi anual).

PSA este al treilea producător european de autovehicule, după Volkswagen şi Renault, reunind brandurile Peugeot, Citroën, DS, Opel şi Vauxhall. Grupul este implicat şi în operaţiuni de finanţare, prin intermediul companiei Banque PSA, precum şi în producţia de componente auto, prin Faurecia.

 

CITEŞTE ŞI:

Cei mai mari exportatori din industria auto a României

Schaeffler îşi reorganizează portofoliul de piese de schimb pentru şasiu sub marca FAG

Cea mai mare investiţie din istoria Nokian Tyres prinde contur

 

 

Adaugati comentariu