Cea mai mare investiţie din istoria Nokian Tyres prinde contur

Nokian Heavy Tyres a setat două obiective ambiţioase în anul 2018: creşterea producţiei de anvelope pentru uz comercial cu până la 50% şi dublarea numărului de produse noi din portofoliu.
nokian

Compania şi-a propus să atingă aceste obiective investind puternic în producţie şi în dezvoltarea produselor. Investiţia totală pentru atingerea acestor obiective va fi de aproximativ 70 de milioane euro.

“Să pot vedea schiţa Centrului de Cercetare şi Dezvoltare pe ecranul unui computer înseamnă foarte mult, însă posibilitatea de a mă plimba în interiorul acestuia reprezintă cu totul altceva. Dimensiunea se pierde pe ecranul computerului, dar odată ce păşeşti în interiorul clădirii, înţelegi cu adevărat grandoarea”, explică Matti Kaunisto, Director de Dezvoltare al Nokian Tyres.

În acest moment, pe terenul unde va avea loc construcţia se instalează plăcile în locurile goale, în timp ce planurile de instalare a utilajelor sunt deja pregătite.

“Planul de construcţie a fost ambiţios şi am reuşit să îl păstrăm astfel. Odată finalizat, centrul ne va stimula dorinţa de inovare şi va accelera lansarea pe piaţă”, completează Kaunisto.

Extinderea fabricii Nokian

Un proiect nou de construcţie implică extinderea instalaţiilor de producţie – care vor fi finalizate odată cu încheierea proiectului de construcţie a fabricii.

“Clădirea este ridicată, iar instalarea utilajelor este în plină desfăşurare. Este minunat să continuăm din acest punct”, spune Pasi Antinmaa, Plant Director.

Implementarea nu s-a sincronizat din prima cu planurile iniţiale, însă construcţia a reuşit să ţină pasul cu programul, până la urmă.

“Vom ajunge la capacitatea maximă în anul 2021, aşa cum am stabilit. Următoarea etapă în acest proces este o inspecţie vizuală extrem de automatizată şi stocarea anvelopelor în luna august, profitând de pauza de întreţinere planificată anual”, continuă Pasi Antinmaa.

Managementul de proiect Agile

Extinderea unei fabrici poate fi comparată cu repararea unei biciclete în timpul mersului. În cazul Nokian Tyres, planificarea atentă cu ajutorul Managementului de proiect Agile s-a dovedit a fi o combinaţie câştigătoare.

„Prin implementarea filozofiei de business Lean, am reuşit să creştem capacitatea de livrare cu 15% în acest an, chiar în plin proces de renovare.O bună planificare, anticipare şi colaborare au făcut posibilă atingerea acestui obiectiv”, completează Pasi Antinmaa.

Lucrurile nu decurg întotdeauna conform planului iniţial.

„Iniţial, am planificat începerea construcţiei de la un anumit capăt al fabricii. Ulterior, am abandonat acest plan şi am început construcţia de la un alt capăt. În acest fel, am reuşit să minimizăm perturbarea producţiei. Concluzia este că schimbarea rapidă a planurilor a dat roade”, spune Antinmaa.

Siguranţa, pe primul loc la Nokian

Pe lângă faptul că acest proiect asigură o capacitate mai mare şi o dezvoltare de viitor, acesta joacă un rol important şi în ceea ce priveşte fluxul intern şi siguranţa muncii.

„Acum, testarea anvelopelor şi planificarea producţiei sunt mai bine integrate”, declară R&D Director, Kalle Kaivonen.

Echipa din spatele inovaţiei

Planificarea, planul de construcţie şi implementarea sunt paşi importanţi, dar inovaţia se află, de fapt, în mijlocul oamenilor.

„Scopul investiţiei este de a produce cu 50% mai mult şi de a dubla numărul de produse. Am făcut eforturi susţinute în ceea ce priveşte recrutarea de personal nou, pentru a forma o echipă care să ne ajute să atingem acest obiectiv – şi s-a dovedit că toate aceste eforturi nu au fost în zadar„, reaminteşte Kalle Kaivonen.

Învăţarea constantă, colaborarea şi depăşirea limitelor sunt doar câteva dintre valorile profund încorporate în cultura Nokian Tyres. Noul personal s-a acomodat rapid culturii organizaţionale.

„Într-un proces atât de complex, se întâmplă multe lucruri şi provocările sunt inevitabile. Completarea reciprocă a angajaţilor noi cu cei vechi dă credit întregii organizaţii”, mai spune Kalle Kaivonen.

Misiune: protejarea mediului înconjurător

Implementarea acestui proiect nu este legată doar de obţinerea unor resurse suplimentare, ci mai degrabă de valorificarea maximă a celor existente. Acest lucru necesită flexibilitate, eficienţă şi noi modalităţi de inovare.

„Pentru a vă forma o imagine de ansamblu, este important să menţionez că produsele noastre ajută la utilizarea mai eficientă a resurselor de pe această planetă. Cele mai mari mize ale centrului de Dezvoltare şi Planficare sunt în segmentul agricol, unde miza este valorificarea cât mai eficientă a terenurilor agricole existente, într-un mod durabil”, arată Kaivonen.

Anvelopele mai bune au, într-adevăr, un rol în protejarea mediului înconjurător.

„Reducerea amprentei de carbon şi a consumului de combustibil şi grija faţă de sol în timpul transporturilor rutiere – toate aceste beneficii ale anvelopelor influenţează în mod direct producţia globală de alimente”, subliniază Kalle Kaivonen.

CITEŞTE ŞI:

Volkswagen va produce modelul Amarok în Uzbekistan

Continental extinde clădirea de birouri din Iaşi

SEG Automotive – Inginerii devin piloți de curse

 

Adaugati comentariu