Volkswagen va produce modelul Amarok în Uzbekistan

Subsidiara din Rusia a Volkswagen - Volkswagen Group Rus - a încheiat un acord de tip joint-venture cu compania de stat UzAvtoSanoat, pentru asamblarea autovehiculelor, primul pe listă fiind Amarok.
amarok

Acordul a fost concretizat printr-un document interguvernamental semnat de preşedintele german Frank-Walter Steinmeier şi preşedintele uzbek Shavkat Mirziyoyev la Taşkent, la sfârşitul lunii mai.

Investiţia VW este estimată la 40 de milioane de euro, potrivit unui purtător de cuvânt al UzAvtoSanoat. În prezent, cele două companii evaluează capacităţile şi infrastructura existente în Uzbekistan pentru a stabili locul unde unde vor fi produse modele VW. Se estimează că această evaluare va fi finalizată până la sfârşitul anului, iar până acum nu există niciun indiciu că se va construi o nouă fabrică.

UzAvtoSanoat deţine trei fabrici de autovehicule, însă numai la cea din Asaka se asamblează autoturiame. În decembrie, Uzavtosanoat a anunţat că uzina, pe care a preluat-o de la General Motors a atins o capacitate totală de producţie anuală de aproximativ 200.000 de vehicule.

Shavkat Umurzakov, directorul UzAvtoSanoat, a declarat luna trecută că societatea va investi 750 de milioane de dolari pentru extinderea uzinei din Asaka pentru producţia Chevrolet Equinox, Traverse şi Trailblazer. Potrivit lui Umurzakov, aproximativ 250 de milioane de dolari urmează să fie investite în modernizarea fabricii de motoare GM Powertrain Uzbekistan, o investiţie necesară pentru creşterea producţiei cu 50%.

VW intenţionează să demareze producţia în Uzbekistan cu modelul Volkswagen Amarok.

Înainte de toate, constructorul auto german trebuie să rezolve problema preţului pentru vânzările pe piaţa locală, în condiţiile în care salariul mediu lunar a fost, în 2018, de aproximativ 370 de dolari, potrivit guvernului de la Taşkent.

„Pentru piaţa uzbecă, Amarok este un produs promiţător. Este un brand nou pentru ţară şi previziunile departamentului de marketing ale lui Uzavtosanoat arată că segmentul pickup va avea o creştere rapidă în următorii trei – patru ani”, a declarat Umirdgan Salimov, preşedintele UzAvtoSanoat.

În uzinele UzAvtoSanoat sunt produse modele Isuzu, MAN şi Chevrolet.

 

CITEŞTE ŞI:

Continental extinde clădirea de birouri din Iaşi

SEG Automotive – Inginerii devin piloți de curse

Volkswagen şi Ford vor dezvolta împreună maşini autonome şi electrice

 

 

Adaugati comentariu