Continental extinde clădirea de birouri din Iaşi

Compania Continental a început lucrările pentru extinderea clădirii de birouri din Iaşi. Imobilul a fost proiectat pentru o capacitate de până la 1.700 de locuri, precum şi o zonă de testare şi validare completă a produselor dezvoltate în cadrul companiei.
continental

„În 2009, când am venit eu în România, Continental avea, la nivel naţional, peste 7.000 de angajaţi. Am ajuns, astăzi, să depăşim 20.000. Suntem o familie mare. Aici, în Iaşi, colegii lucrează la maşinile care vor circula pe străzi peste 1, 2 sau chiar 5 ani. Lucrează la tehnologiile viitorului în electromobilitate, în conectivitate şi în ceea ce priveşte condusul autonom“, a spus Christian von Albrichsfeld, Head of Country Continental România.

Investiţia plănuită în noua clădire va fi de 27 de milioane de euro. Suprafaţa totală construită este de peste 21.000 de metri pătraţi. Vor fi create şi aproximativ 400 de noi locuri de parcare. Lucrările vor fi finalizate până în luna martie, 2020.

„Centrul de cercetare şi dezvoltare Continental din Iaşi a crescut de la 30 de persoane în 2006, la peste 1.900 de angajaţi la finalul anului 2018. Această dezvoltare a venit ca urmare a numărului tot mai mare de proiecte în care colegii noştri sunt implicaţi. Investiţia demonstrează importanţa pe care compania o acordă centrului de inginerie din Iaşi“, a declarat Marian Petrescu, managerul locaţiei Iaşi a Continental.

Inginerii din Iaşi sunt implicaţi în elaborarea tehnologiilor de vârf din industria auto, ca de exemplu: unităţi de control a geamurilor şi trapei, aplicaţii de navigaţie şi multimedia, unităţi de control pentru motoare pe benzină şi motorină, precum şi pentru invertoare utilizate la motoarele autovehiculelor hibride sau electrice.

De asemenea, se lucrează şi la primul sistem de frână vacuumless brake „one box design” din lume, care sporeşte eficienţa procesului de frânare, propunând, în acelaşi timp, un design compact, apreciat de producătorii din industria de autovehicule.

Tot în Iaşi, angajaţii Continental lucrează la conceperea şi realizarea de funcţionalităţi pentru vehicule autonome, maşini inteligente capabile să crească eficienţa, siguranţa şi confortul condusului.

 

CITEŞTE ŞI:

SEG Automotive – Inginerii devin piloți de curse

Volkswagen şi Ford vor dezvolta împreună maşini autonome şi electrice

Dacia rămâne cel mai valoros brand românesc

Adaugati comentariu