Volkswagen şi Ford vor dezvolta împreună maşini autonome şi electrice

Volkswagen şi Ford sunt aproape de semnarea unui acord de parteneriat pentru a dezvolta maşini autonome şi electrice, a anunţat joi directorul general al grupului german, Herbert Diess, citat de Reuters.
maşini autonome

În martie, Volkswagen a semnat un acord pentru a dezvolta o camionetă cu rivala Ford şi a informat că va continua discuţiile privind extinderea alianţei lor pentru a include serviciile de mobilitate şi maşini autonome.

Discuţiile se desfăşoară „foarte bine şi sunt aproape finalizate”, le-a spus Herbert Diess celor aproximativ 500 dintre directorii importanţi ai companiei veniţi din întreaga lume la sediul central din oraşul german Wolfsburg.

La rândul său, Ford a precizat că negocierile continuă şi noi informaţii vor fi date curând publicităţii.

Volkswagen, care încearcă să treacă peste efectele scandalului emisiilor (Dieselgate), vede alianţa sa cu Ford ca având o importanţă strategică pentru a-şi echilibra interesele regionale.

Cei doi producători auto vor să-şi combine forţele în domeniul vehiculelor comerciale şi camionetelor începând din 2022 şi să dezvolte în comun vehiculelor electrice şi autonome, o decizie prin care s-ar putea economisi miliarde de dolari.

Directorii celor două companii au vorbit recent despre potenţialele economii de costuri în urma adâncirii alianţei, iar oficialii VW au discutat despre posibilitatea de a-şi produce vehiculele la fabricile Ford, în timp ce producătorul auto american ar putea folosi platforma pentru vehicule electrice a grupului german.

 

CITEŞTE ŞI:

Dacia rămâne cel mai valoros brand românesc

Continental a prezentat la Timişoara tehnologiile maşinilor de mâine

Ziua Studentului la fabrica Bosch din Blaj

 

Adaugati comentariu