Continental a prezentat la Timişoara tehnologiile maşinilor de mâine

Compania tehnologică Continental a primit peste 3.000 de vizitatori în centrul de inginerie şi în fabrica de componente electronice din Timişoara, cărora le-au fost prezentate tehnologii de ultimă generaţie, de la instrumente de bord şi sisteme ce presupun un „dialog“ la distanţă între vehicule, până la tehnologii de siguranţă activă şi pasivă a pasagerilor şi pietonilor.
continental

Produsele la care lucrează angajaţii Continental din Timişoara sunt integrate într-o gamă largă de vehicule, de la maşini sport până la camioane sau tractoare moderne ce lucrează terenurile cu o precizie de câţiva centimentri.

continental

Mai mult decât atât, vizitatorii au testat şi au observat cum funcţionează multe dintre tehnologii integrate în maşinile de teste ale companiei.

Cum „se văd“ tehnologii noi dezvoltate de Continental cu ochelari de realitate virtuală, cum funcţionează tehnologia Adaptive Cruise Control, dezvoltată la Timişoara, cum funcţionează cele 1.000 de tipuri de senzor NOx făcute de Continental şi ce rol are High Voltage Box – echipament responsabil de încărcarea bateriei, conversia tensiunii la orice nivel etc., dezvoltat pentru maşinile electrice – toate au fost verificate la ContiShowOff.

„O mobilitate curată este ceea ce cu toţii ne dorim. Continental se implică în această direcţie şi propune noi tehnologii pentru conceptul de smart city, precum şi pentru dezvoltatea vehiculelor pe distanţe lungi. Experţi şi specialişti din Timişoara lucrează la aceste trenduri şi transformă industria automotive de mâine în ceva mai sigur, mai curat, mai eficient. Toate aceste tehnologii prezentate la ContiShowOff sunt dezvoltate în direcţia celor trei mari megatrenduri ale industriei auto: conducerea autonomă, conectivitate şi electrificare“, a spus Christian von Albrischsfeld, Head of Country Continental România.

Tema din acest an a ContiShowOff a fost „Creative people drive the future!“. Astfel, pe acest subiect, vizitatorii au luat parte şi la prezentările ţinute de Dan Perjovschi, artist plastic – „Fă ce poţi cu ce ai!“, De la cenzură şi libertate, din dictatură în democraţie; Ciprian Man, antreprenor – Creativity in technology şi Andrei Munteanu, co-fondator Cowork Timişoara – De la birouri clasice la spaţii de co-working şi de specialiştii Continental: Gabriel Garban, Marius Badea şi Dan Rotar care au vorbit despre cum va arăta şi ce va putea face maşina viitorului.

Industria 4.0 pusă în practică în fabrica de componente electronice a stârnit curiozitatea vizitatorilor. Aceştia au putut vedea la lucru coboţii, care lucrează alături de angajaţii din aria de producţie şi sprijină activitatea acestora din fabrică, sistemul inteligent de depozitate a materialelor, precum şi alte echipamente care au un rol important în reducerea consumului de energie şi în eficientizarea procesului de fabricaţie a unei game largi de produse făcute în Timişoara pentru clienţi din întreaga lume.

continental

Copiii s-au bucurat de ateliere de experimente ştiinţifice făcute împreună cu specialişti Continental, au construit maşini din materiale reciclabile, circuite electronice şi s-au distrat conducând maşini de karting.

 

CITEŞTE ŞI:

Ziua Studentului la fabrica Bosch din Blaj

Ford renunţă la producţia de autoturisme din Rusia

Cum va arăta uzina inteligentă BMW din Mexic

 

 

Adaugati comentariu