Ziua Studentului la fabrica Bosch din Blaj

Bosch, lider global în furnizarea de tehnologii şi servicii a organizat evenimentul „Ziua Studentului”, în cadrul fabricii din Blaj, unde au participat peste 300 de studenţi din cinci centre universitare: Cluj-Napoca, Alba-Iulia, Târgu-Mureş şi Petroşani.
bosch

Evenimentul s-a adresat tuturor studenţilor interesaţi de domeniul Tehnologiei industriale şi al Soluţiilor de mobilitate. Compania şi-a propus să ofere tinerilor prezenţi o orientare în carieră, prin prezentarea activităţii în cadrul fabricii într-un mediu de producţie la standarde internaţionale. Cu această ocazie, membri ai managementului au susţinut prelegeri pe teme precum „Sistemul de producţie Bosch” şi „Industrie 4.0”.

„Ziua studentului a fost un eveniment interactiv, unde am avut posibilitatea de a-i cunoaşte pe tinerii potenţiali candidaţi la o poziţie în fabrica noastră. În urma discuţiilor cu profesorii, am aflat mai multe despre pregătirea studenţilor, dar şi despre interesul faţă de tehnologia de ultimă oră”, a afirmat Peter Schroeckelsberger, manager de resurse umane la fabrica Bosch din Blaj.

La Blaj, studenţii au fost întâmpinaţi de către Dirk Arnold, directorul tehnic al unităţii de producţie Bosch, care le-a vorbit despre istoricul fabricii, echipamentele şi componentele electronice fabricate, dar şi despre activităţile de responsabilitate socială ale companiei.

Mai mult, tinerii au vizitat cele trei hale de producţie ale unităţii, având astfel posibilitatea de a vedea cum se fabrică diferite tipuri de senzori, printre care şi senzorul de noxe, parte esenţială a tehnologiei diesel.

Vizitatorii au putut observa şi zona de producţie, unde sunt realizate echipamente de tehnologie industrială, componente de tehnică liniară şi de montaj. Unul dintre punctele centrale ale turului a fost vizita noului centru logistic, care are o suprafaţă de peste 20.000 de metri pătraţi.

Investiţii în dezvoltarea profesională a angajaţilor

Bosch investeşte în dezvoltarea profesională a angajaţilor angajaţilor săi. Compania pune la dispoziţia acestora o serie variată de sesiuni de training, naţionale sau internaţionale. Printre programele de dezvoltare sunt disponibile sesiuni de instruire pentru managerii de proiect sau de producţie, dar şi pentru experţii în diferite specializări.

Angajaţii cu potenţial au posibilitatea să îşi extindă competenţele prin programe de dezvoltare profesională, de la îmbunătăţirea abilităţilor de comunicare, la training-uri tehnice sau de pregătire pentru poziţii de coordonare în zona de producţie.

Unitatea de producţie din Blaj are momentan poziţii deschise în domenii precum controlul calităţii, achiziţii, producţie, management de proiect, IT şi control intern. De asemenea, compania oferă posibilităţi de angajare şi pentru studenţi în domeniul
tehnic şi în cel administrativ.

În acelaşi timp, Bosch susţine tinerii absolvenţi prin programe precum Junior Managers (JMP), dedicat tinerilor viitori manageri şi Working Student. Totodată, de anul acesta, compania a introdus un stagiu de practică plătit, de două luni, în care sunt implicaţi 18 studenţi.

Satisfacţia angajaţilor – o prioritate pentru Bosch

Bosch oferă angajaţilor săi din Blaj o serie de beneficii, printre care se numără programul de lucru flexibil, bonus de transport pentru angajaţii din alte localităţi sau accesul la consultaţii şi investigaţii medicale gratuite în cabinetul din incinta fabricii. Compania oferă angajaţilor care doresc să înveţe limba germană, engleză sau română oportunitatea de învăţa gratuit o nouă limbă, chiar în incinta fabricii. În plus, a deschis în a doua jumătate a anului 2016 o cantină modernă în locaţia din Blaj, care produce zilnic aproximativ 2.000 de porţii de mâncare.

Compania este interesată să îşi menţină angajaţii în formă, astfel că angajaţii unităţii de producţie au acces gratuit la un teren de fotbal, volei, tenis sau la mai multe săli de fitness, precum şi bilete la diverse evenimente culturale.

Produse de înaltă calitate – recunoaştere la nivel global

În 2018, fabrica Bosch din Blaj a înregistrat o dezvoltare semnificativă, atât la nivelul producţiei, cât şi la nivel de infrastructură.

Compania şi-a crescut capacitatea de producţie pentru componente auto de înaltă calitate, precum senzori de oxigen, componente pentru controlul transmisiei şi senzori pentru emisiile de oxizi de azot. Totodată, în acest an, Bosch va inaugura o nouă clădire de birouri şi laboratoare, cu o capacitate de aproximativ 250 de angajaţi.

De asemenea, fabrica şi-a relocat depozitul într-un nou centru logistic care are o suprafaţă de peste 20.000 de metri pătraţi. Mai mult, ca o recunoaştere a produselor sale de înaltă calitate, fabrica din Blaj va deveni unitatea de producţie coordonatoare Bosch la nivel global pentru producţia senzorilor de detonaţie, începând din anul
2020.

 

CITEŞTE ŞI:

Ford renunţă la producţia de autoturisme din Rusia

Cum va arăta uzina inteligentă BMW din Mexic

Continental Anvelope Timişoara creează un spaţiu verde de 21.000 mp

 

 

Adaugati comentariu