Christophe Dridi, Dacia: În următorii 3 ani vom investi 800 mil. euro

Industria auto este cea mai mare industrie a României, cu o contribuţie de 14% în PIB şi de 26% în exporturi, a arătat Christophe Dridi, director general Automobile Dacia şi Groupe Renault România, în cadrul Forumului economic franco-român.
dacia

Potrivit acestuia, industria auto reprezintă una dintre principalele forţe economice ale ţării, pe care „trebuie să o considerăm o pepită, să o menţinem şi să o dezvoltăm”.

În acest context, Christophe Dridi a amintit că în 2019 se împlinesc 20 de ani de la privatizarea Dacia.

„În următorii trei ani vom investi 800 de milioane de euro în România. Astăzi, Dacia are primul SUV vândut la persoanele fizice în Europa. De asemenea, Sandero se află pe primele locuri în clasamentele de profil din Europa la vânzările către persoane fizice. Acestea sunt nişte fapte de care suntem foarte mândri. Chiar şi Sanctitatea Sa Papa a mers cu un Papamobil Duster, aşa că suntem mândri şi de acest lucru”, a subliniat directorul general Automobile Dacia şi Groupe Renault România.

În acelaşi timp, oficialul francez a menţionat faptul că producătorul auto are nevoie atât de furnizori mondiali, cât şi de cei locali pentru a-şi construi vehiculele.

„Avem deopotrivă furnizori mondiali care au venit lângă noi. Avem nevoie de ei, de experienţa lor, de cunoştinţele lor şi de volume de producţie pe care noi le putem asigura. De asemenea, avem nevoie de furnizori locali, pentru că trebuie să fim competitivi, agili. Dacia este parte a Grupului Renault de 20 de ani, iar anul trecut am sărbătorit 50 de ani de la prima Dacie. În plus, acum suntem mândri că stopurile de la Duster sunt făcute la Elba, iar în faza a doua a Duster, farurile vin de la Valeo din Timişoara. Fie că vorbim despre furnizori mondiali sau locali, vreau să vă spun că aceştia au standarde ridicate”, a explicat şeful Dacia şi al Grupului Renault.

Camera Franceză de Comerţ şi Industrie din România (CCIFER) şi comitetul român al Consilierilor de Comerţ Exterior ai Franţei (CCEF) organizează, miercuri, Forumul economic franco-român, sub titulatura „Poveştile care schimbă jocu”.

Franţa este cea mai mare piaţă de export pentru Dacia, urmată de Germania, Italia, Spania, România, Turcia, Maroc, Algeria şi Marea Britanie.

Groupe Renault România va inaugura pe 28 iunie noul sediu din Bucureşti, în prezenţa premierului Viorica Dăncilă, dar şi a lui Thierry Bolloré, CEO al Grupului Renault. Toţi cei 3.200 de angajaţi din Capitală urmează să lucreze în acelaşi loc, aceştia desfăşurându-şi acum activitatea în cinci locuri diferite.

Groupe Renault România are 18.300 de angajaţi în prezent.

Christophe Dridi este director general al Automobile Dacia şi al Groupe Renault România din 1 ianuarie 2019.

 

CITEŞTE ŞI:

Cea mai mare investiţie din istoria Nokian Tyres prinde contur

Volkswagen va produce modelul Amarok în Uzbekistan

Continental extinde clădirea de birouri din Iaşi

 

 

Adaugati comentariu