Jerome Olive, director general interimar la Automobile Dacia

Începând din luna septembrie, Jerome Olive va asigura funcţia de director general al Automobile Dacia şi director general al Groupe Renault România, înlocuindu-l pe Antoine Doucerain.

Responsabilităţile şi atribuţiile lui Jerome Olive vor fi exercitate pe perioadă de interimat până la o nouă nominalizare a Groupe Renault.

Potrivit reprezentanţilor companiei, Antoine Doucerain îşi încetează activitatea din România din motive personale.

Jérome Olive, în prezent, Alliance Regional SVP – Manufacturing, Supply Chain & Process Engineering pentru regiunea Eurasia, a mai îndeplinit funcţia de director general Dacia şi Groupe Renault România în perioada 2010 – 2013.

Noul director interimar al Dacia Automobile a obţinut diploma de inginer a Institutului Catolic de Arte şi Meserii (ICAM) în anul 1980. Cariera sa la Renault a început în 1982, la uzina de la Sandouville, unde a ocupat diferite posturi în domeniul fiabilizării proceselor de fabricaţie şi de mentenanţă. În 1985, a preluat funcţia de responsabil investiţii şi mentenanţă la SBFM (Société Bretonne de Fonderie et Mécanique), apoi pe cea de director de producţie. În 1996, în calitate de şef al departamentului de Caroserie, a fost responsabil de lansarea în fabricaţie a modelului Scénic 1 la uzina Renault din Douai. În 1999, a devenit director adjunct responsabil cu fabricaţia, preluând conducerea uzinei la începutul anului 2004.

În ianuarie 2010 este numit director general Dacia şi Groupe Renault România până în 2013. În continuare, ocupă funcţiile de director industrial pentru regiunea Euromed Africa, director industrial pentru Europa şi mai apoi devine Alliance Regional SVP – Manufacturing, Supply Chain & Process Engineering pentru regiunea Eurasia.

Constructor de automobile din 1898, Groupe Renault este prezent în 134 de ţări şi a vândut 3,76 milioane de vehicule în 2017. Mizează pe complementaritatea celor cinci mărci (Renault, Dacia, Renault Samsung Motors, Alpine şi Lada), pe vehiculul electric şi pe Alianţa sa unică cu Nissan şi Mitsubishi.

În 2016, Groupe Renault România a depăşit 5 miliarde de euro cifră de afaceri şi numără în prezent 17.700 de angajaţi.

Adaugati comentariu