Cei mai mari exportatori din industria auto a României

Cea mai importantă ramură economică pentru exporturile României o reprezintă industria auto, arată Consiliul Concurenţei într-o analiză privind comerţul exterior.
industria auto

România a exportat în anul 2018 autoturisme Dacia şi Ford, precum şi componente auto (piese sau anvelope) în valoare totală de 32,1 miliarde de euro, adică 47,4% din totalul exporturilor de bunuri din România.

În cazul exportatorilor de subansambluri auto cu o prezenţă importantă pe pieţele europene, Consiliul Concurenţei menţionează compania Star Assembly, deţinută de grupul Daimler/Mercedes, producătorul uneia dintre cele mai avansate cutii de viteze actuale.

Star Assembly este al doilea cel mai mare exportator al României, după grupul Dacia-Renault, cu exporturi de peste 1 miliard de euro în 2017, potrivit estimărilor INS.

Printre producătorii de componente auto, prezenţi în rândul celor mai mari exportatori naţionali se află şi Honeywell, Continental Automotive Systems, Autoliv, Flextronix, Continental Automotive România şi Takata România, Hella, Dräxlmaier, Pirelli, Michelin sau Delphi.

„Privind în pespectivă exporturile de bunuri, România pare dependentă de evoluţia principalei economii din Europa (Germania) precum şi de evoluţiile din industria auto globală, sector senzitiv ciclurilor economice, având în vedere gradul de integrare pe lanţurile de producţie”, avertizează Consiliul Concurenţei.

 

CITEŞTE ŞI:

Schaeffler îşi reorganizează portofoliul de piese de schimb pentru şasiu sub marca FAG

Christophe Dridi, Dacia: În următorii 3 ani vom investi 800 mil. euro

Cea mai mare investiţie din istoria Nokian Tyres prinde contur

 

 

Adaugati comentariu