Daimler va produce autoturisme Mercedes-Benz în Egipt

Mercedes-Benz Cars, parte a grupului auto german Daimler, şi guvernul de la Cairo au semnat un Memorandum de înţelegere pentru asamblarea în Egipt a autoturismelor Mercedes-Benz.
Mercedes-Benz

Viitoarea fabrică va fi înfiinţată în cooperare cu un partener local de afaceri.

„Egiptul este de mulţi ani o piaţă importantă a Grupului Daimler pentru autoturisme, autobuze şi vehicule comerciale. Pe termen lung, creăm un potenţial diversificat pentru ţară şi regiune, prin cooperarea strategică în materie de mobilitate, contribuind astfel la stabilizarea mediului economic”, a afirmat Markus Schäfer, membru al consiliului de administraţie Daimler AG pentru cercetare corporativă şi dezvoltare a autovehiculelor Mercedes-Benz.

Pe lângă înfiinţarea unităţii de producţie, Memorandumul de înţelegere prevede şi alte potenţiale domenii de cooperare.

Având în vedere potenţialul pe termen lung al pieţei, Daimler consideră că sunt posibile investiţii suplimentare, cum ar fi extinderea reţelei de distribuitori, un centru logistic în Zona Economică Specială a Canalului Suez şi un centru de formare profesională. În plus, compania şi-a oferit şi expertiza specializată în ceea ce priveşte conceptele de mobilitate modernă, e-mobilitate şi vehicule electrice, precum şi în conducerea autonomă.

Mercedes-Benz asigură în prezent peste 1.000 de locuri de muncă directe şi indirecte în Egipt prin intermediul filialei de import şi vânzări, depozitului central de piese de schimb şi al numeroşilor retaileri şi ateliere autorizate în Cairo, Gizeh, Alexandria şi Hurghada.

 

CITEŞTE ŞI:

PSA a investit 555 milioane euro în noua fabrică din Maroc

Cei mai mari exportatori din industria auto a României

Schaeffler îşi reorganizează portofoliul de piese de schimb pentru şasiu sub marca FAG

 

 

Adaugati comentariu