Nokian Tyres, primul producător foloseşte saci ecologici pentru anvelope

Nokian Tyres înlocuieşte sacii pentru anvelope cu unii mai ecologici, fabricaţi parţial din biomaterial şi marcaţi cu eticheta „I’m Green”.
nokian

Fabricarea în acest nou mod, realizat de producătorul de anvelope, reduce emisiile de dioxid de carbon cu până la 75%, în comparaţie cu fabricarea sacilor din plastic virgin sau reciclat.

„Ne dorim să fim pionieri în industrie în materie de sustenabilitate. De aceea, avem întotdeauna în vedere şi suntem pregătiţi pentru situaţiile neprevăzute care pot apărea în ciclul de viaţă al unei anvelope, de la materiile pentru fabricarea anvelopelor, până la reciclarea corespunzătoare a acestora. Producerea sacilor pentru anvelope din materiale ecologice se încadrează în această viziune.”, spune Marko Mäkelä, Head of Sales, Nokian Tyres, Finlanda.

În urma producţiei de saci din plastic virgin se emiteau aproximativ 88 de tone de dioxid de carbon, în timp ce fabricarea sacilor pentru anvelope tip Green PE + LDPE, recent introduşi, înseamnă doar 20,02 tone de dioxid de carbon emis. Materialele reciclate produc aproximativ 44 de tone de dioxid de carbon. Pentru sacii de anvelope Nokian Tyres produşi în Finlanda şi Norvegia erau folosite anual aproximativ 40.000 kg de plastic.

nokian

 

Eticheta „I’m Green” indică folosirea unor materii prime mai ecologice pentru fabricarea anvelopelor

Cantitatea mai scăzută de emisii de dioxid de carbon este datorată proporţiei mai mari de materii prime ecologice pe bază de etilenă din trestie de zahăr. Trestia de zahăr absoarbe deja dioxidul de carbon din atmosferă în etapa de creştere, reducând astfel emisiile finale din producţia de saci. Pentru caracterul lor ecologic, sacii pentru anvelope au primit eticheta „I’m Green”.

Eticheta „I’m Green” este proprietatea companiei petrochimice Braskem, iar utilizarea acesteia este controlată şi reglementată cu stricteţe. Pentru acordarea etichetei, peste 50% din materiile prime din reţeta produsului trebuie să fie Green PE. Green PE reprezintă 55% din materiile prime folosite pentru sacii utilizaţi de Nokian Tyres.

 

CITEŞTE ŞI:

Volkswagen vrea să construiască noua fabrică tot în Turcia

Robotul YuMi a ajuns la Liceul Tehnologic Construcţii de Maşini din Mioveni

Noul preşedinte al ACEA este Michael Manley, CEO Fiat Chrysler Automobiles

 

Adaugati comentariu