Volkswagen vrea să construiască noua fabrică tot în Turcia

Constructorul auto german Volkswagen nu ia în considerare alte ţări în afară de Turcia pentru noua sa fabrică, unde intenţionează să producă, într-o primă fază, modelele Passat şi Skoda Superb.
Argentina

Potrivit unor surse citate de Automobilwoche, decizia privind construirea uzinei din Turcia va fi luată începând din luna februarie şi nu sunt luate în considerare alte ţări.

VW a amânat decizia finală privind construirea unei fabrici în Turcia pe fondul criticilor internaţionale la adresa operaţiunilor militare derulate de Ankara în Siria şi al temerilor legate de efectele potenţiale asupra imaginii VW.

Volkswagen analizase mai multe posibile locaţii pentru noua sa fabrică din Europa de Est, inclusiv România, Serbia şi Bulgaria, dar până la urmă grupul german a optat pentru Turcia.

Presa germană relata recent, citând surse apropiate constructorului auto, că noua uzină Volkswagen din Turcia ar urma să coste aproximativ 1,3 miliarde euro şi va putea produce peste 300.000 de unităţi pe an, printre care modelele VW Passat şi Skoda Superb, care vor fi exportate spre Europa de Est.

De asemenea, sursele precizau că noua uzină va avea aproape 4.000 de angajaţi la Manisa, în apropiere de Izmir, partea de vest a Anatoliei, iar lucrările de construcţie ar putea demara în 2020 pentru ca primele autovehicule să iasă pe poartă în 2022.

Volkswagen deţine, în Europa de Centrală şi de Est, mai multe uzine, acestea fiind localizate în Polonia, Slovacia, Cehia, Ungaria şi Bosnia-Herţegovina.

Portofoliul grupului Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Audi, Porsche, Skoda, Lamborghini, Seat, Bentley şi Bugatti, dar şi camioanele MAN şi Scania.

 

CITEŞTE ŞI:

Robotul YuMi a ajuns la Liceul Tehnologic Construcţii de Maşini din Mioveni

Noul preşedinte al ACEA este Michael Manley, CEO Fiat Chrysler Automobiles

Producţia autoturisme a depăşit 44.000 de unităţi în noiembrie 2019

 

Adaugati comentariu