Ford dublează producţia SUV-ului EcoSport în India

Ford a anunţat creşterea cadenţei de producţie a lui EcoSport în India. Conform noilor planuri, operaţiunile derulate în India vor deveni mai importante ca niciciodată, Ford urmând să transforme această ţară într-un adevărat hub de export pentru modelele EcoSport şi Figo.

Exporturile vor fi triplate, iar portofoliul de fabrici de pe teritoriul Indiei va fi extins cu o nouă facilitate în valoare de 1 miliard de dolari. Situată la Gujarat, în Estul ţării, aceasta va prelua o mare parte din fluxul de producţie dedicat crossover-ului EcoSport, de la actuala uzină de la Chennai (Mumbai). Capacitatea sa anuală este estimată la 240.000 de maşini şi 270.000 de motoare. Apariţia noii fabrici se traduce, practic, printr-o dublare a volumelor totale la nivel local, până la 610.000 de motoare şi 440.000 de vehicule.

Anul trecut, Ford a vândut în India, 77.140 de automobile noi, faţă de cele 80.431 unităţi din 2013. În contrast, exporturile s-au dublat, depăşing pragul de 76.981 de maşini, în 2014.

Spre deosebire de multe dintre fabricile sale actuale, guvernate încă de un mix relativ echitabil între forţa de muncă automatizată şi cea umană, Ford mizează pe supremaţia roboţilor în cazul noilor sale uzine indiene. Totul în încercarea de a contracara creşterea tot mai accelerată a salariilor şi pretenţiilor angajaţilor săi din India.

Adaugati comentariu