Schaeffler dezvoltă şi produce componente cheie pentru pilele de combustie cu hidrogen

Schaeffler îşi sporeşte implicarea în tehnologia hidrogenului, furnizorul auto şi industrial devenind membru cu drept de conducere al Consiliului pentru hidrogen, un grup internaţional ce are în focus tema hidrogenului, cu sediul în Belgia.
hidrogen

Iniţiativa cuprinde 81 de companii, lideri în sectoarele de transport, energie şi industrie. Scopul membrilor acestui grup este acela de a promova tehnologia hidrogenului, în direcţia industrializării.

Stabilirea la nivel global a tehnologiilor pentru hidrogen

“Vrem să modelăm o mobilitate durabilă, cu CO2-neutru, în ceea ce priveşte întregul lanţ energetic. Vom realiza acest lucru folosind potenţialul viitor enorm al hidrogenului verde, de-a lungul întregului lanţ cu valoare adăugată. Alăturarea în Consiliul pentru hidrogen ne va permite să avansăm şi să stabilim tehnologiile ce utilizează hidrogenul, împreună cu parteneri puternici la nivel global”, spune Klaus Rosenfeld”, CEO al Schaeffler AG.

Cu scopul de a atinge maximul de durabilitate şi neutralitate a CO2, Schaeffler modelează mobilitatea şi lanţul de energie asociat, în calitatea sa de furnizor auto şi industrial.

“Tehnologia hidrogenului oferă un potenţial enorm în acest domeniu, atât în ceea ce priveşte stocarea de energie, cât şi în cazul soluţiilor de propulsie fără emisii”, adaugă Klaus Rosenfeld. “Experienţa noastră principală în tehnologia materialelor, tehnologia de formare şi a suprafeţelor va permite producerea eficientă a volumului mare de componente cheie pentru viitoarea economie a hidrogenului şi va aduce o contribuţie semnificativă la succesul companiei.”

Stabilirea şi dezvoltarea parteneriatelor de R&D, pentru conceperea şi testarea componentelor pilelor de combustie este, de asemenea, un pas strategic important pentru noi. Schaeffler s-a alăturat deja Consiliului pentru hidrogen al Bavariei anul trecut.

Componente cheie pentru pilele de combustie

Schaeffler se concentrează de ceva timp asupra lanţului valoric adăugat al componentelor cheie pentru celulele de combustie.

hidrogen

Plăcile bipolare sunt produse prin formare şi acoperire precisă în straturi subţiri, care odată stivuite formează o componentă importantă a sistemului de pile de combustie.

Stivele de pile de combustie sunt convertoare de energie, care permit hidrogenului să reacţioneze cu oxigenul şi să formeze apa.

Energia electrică generată în acest proces poate fi utilizată pentru a alimenta motorul electric al vehiculului.

Portofoliul Schaeffler pentru sisteme optimizate ale pilelor de combustie este extins în domenii adiţionale, cum ar fi sisteme de control electronice, rulmenţi speciali de înaltă performanţă, module de management termic inteligent sau componente pentru recircularea pasivă a hidrogenului.

 

CITEŞTE ŞI:

1.000 de studenţi se dezvoltă prin internship la Continental România

Producţia auto din România a depăşit anul trecut 490.000 de vehicule

Industria auto din Europa se confruntă cu spectrul unor amenzi uriaşe

 

Adaugati comentariu