1.000 de studenţi se dezvoltă prin internship la Continental România

Compania tehnologică Continental a sprijinit financiar universităţile din România cu peste un milion de euro în ultimii 10 ani. S-a implicat în renovarea spaţiilor de învăţământ (aule, holuri), precum şi în susţinerea universităţilor prin direcţionarea sponsorizărilor către echipări de laboratoare, competiţii studenţeşti, cursuri şi burse pentru studenţi.
continental

Parteneriatul cu universităţile este esenţial: aproximativ o treime din cei 20.000 de angajaţi ai Continental în România sunt ingineri şi specialişti IT în centrele de cercetare şi dezvoltare ale companiei din Iaşi, Sibiu şi Timişoara.

„Acest lucru înseamnă că toţi dezvoltăm tehnologii inovatoare în domeniul automotive şi punem viitorul în mişcare. Investim în educaţie şi punem la îndemână lor tehnologii de ultimă generaţie deoarece contribuţia lor este esenţială pentru o mobilitate curată a viitorului”, a spus Christian von Albrichsfeld, Head of Country Continental România.

Compania pus bazele unor parteneriate de lungă durată cu universităţi din întreaga ţară, printre care Universitatea Politehnica şi Universitatea de Vest din Timişoara, Universitatea „Lucian Blaga“ din Sibiu, Universitatea din Craiova, Universitatea „Al. I. Cuza“ şi Universitatea „Gh. Asachi“ din Iaşi, situate în oraşele în care există locaţii Continental, precum şi cu instituţii de învăţământ superior din întreaga ţară. Spre exemplu, anul acesta, împreună cu universităţile partenere încep studii aprofundate pe Cybersecurity şi Machine Learnin, Cloud Computing sau Big Data Management.

Peste 100 de angajaţi sunt implicaţi în susţinerea de cursuri în laboratoare tehnice la universităţi din România. Temele abordate sunt diferite, ele vizează programare roboţi, aplicarea conceptelor de programare în industria automotive, machine learning, Internet of Things, calcul toleranţe şi analize, testare software, electronică etc.

Aproximativ 1.000 de studenţi au participat la stagii de internship în cadrul companiei în 2019, în locaţiile Continental din România.

„Continental caută şi pune în aplicare soluţii prin care să atragem colegi noi în echipa Continental. Parteneriatele companiei cu universităţile din România oferă soluţii pentru ocuparea poziţiilor disponibile în cadrul companiei, astfel susţinem formarea studenţilor prin stagiatură în timpul verii, burse private şi pregătirea lucrării de diplomă alături de specialişti Continental”, a adăugat Andrea Erdei, Head of HR România.

 

CITEŞTE ŞI:

Producţia auto din România a depăşit anul trecut 490.000 de vehicule

Industria auto din Europa se confruntă cu spectrul unor amenzi uriaşe

Suzuki va produce în Ungaria doar automobile hibride

 

Adaugati comentariu