Schimbări importante la uzina Ford Craiova

O serie de schimbări importante au fost anunțate pentru uzina Ford Craiova, în vederea pregătirii intrării în producție a crossoverului de segment B EcoSport.

Asamblarea lui EcoSport la Craiova va începe în toamnă, iar pentru a sprijini fluxul suplimentar de producție dedicat noului crossover, Ford instalează 190 de noi roboți multifuncționali în Secția „Caroserii”, unde în prezent funcționează deja 320 de roboți.

Aproape jumătate din investiția anunțată pentru lansarea producției modelului EcoSport este folosită în secția „Caroserii”, care este una dintre cele mai avansate secții din punct de vedere tehnologic din sistemul de producție Ford pe plan global.

Modernizări importante au fost aduse și în secția „Montaj General”, acolo unde acum se produce un B-MAX la fiecare 100 de secunde. Aici, linia de „Finiție” (Trim) a fost extinsă, lăsând loc noilor stații de lucru necesare pentru fabricarea modelului EcoSport. De asemenea, transportorul cu lanț de la nivelul median a fost extins cu 20-30 metri și a fost instalat un nou elevator modern, simplu și fiabil.

Transformarea uzinei Ford de la Craiova necesară introducerii în fluxul de producție a noului model EcoSport a demarat în această iarnă, încă din decembrie 2016, și va dura câteva luni. De la preluarea sa, în 2008, Ford a investit în fabrica de la Craiova peste un miliard euro, numărul de angajați al uzinei fiind, în prezent, de 2.630.

Adaugati comentariu