Uzina Roman Brașov a obținut un contract de 12 mil. euro

Uzina Roman din Brașov a obținut un contract important, evaluat la aproximativ 12 milioane de euro. Acesta prevede livrarea a 94 de camioane de mare tonaj în Taiwan.

”Avem acest contract de o sută de autobasculante ce vor fi livrate în Taiwan. Suntem în discuții și cu o companie din Pakistan, iar camioanele sunt deja în probe acolo“, a declarat Carol Rugacs, directorul de producție și administratorul Roman SA.

Potrivit lui Rucags, două unități dintre cele 94 care urmează să fie livrate în Taiwan, au fost finalizate, iar restul camioanelor vor fi produse după încasarea sumei stabilite prin contract.

Privatizată în 2004 și urmărită de datorii, fabrica Roman Braşov a mai câştigat recent o licitaţie cu Ministerul Apărării Naţionale, în urma căreia vor fi construite 23 de camioane militare, în valoare de două milioane de lei. Alte negocieri se poartă și pentru livrarea altor câteva zeci de autovehicule de mare tonaj în Pakistan.

În prezent, fabrica Roman mai are 300 de angajați, faţă de 26.000 la începutul anilor 90, fiind supusă unui plan de reorganizare după ce inițial s-a aflat în insolvență. Datoriile uzinei se ridică la 90 de milioane de lei.

Adaugati comentariu