Seat Tarraco, asamblat la fabrica VW din Wolfsburg

Constructorul auto Seat, parte a grupului Volkswagen (VW), a demarat producţia SUV-ul Tarraco pe liniile de asamblare ale fabricii VW din Wolfsburg, prima dată în ultimii 20 de ani când este realizat un vehicul non-VW la uzina din nordul Germaniei.
seat tarraco

Proiectat şi dezvoltat la Barcelona, Tarraco este construit pe platforma MQB şi va fi asamblat în paralel cu modelele Tiguan şi Touran.

Introducerea noului model nu a afectat lanţul de aprovizionare existent al lui Wolfsburg şi nu a necesitat modificări majore ale liniei de fabricaţie, a declarat un purtător de cuvânt al companiei VW.

Reprezentanţii Seat au declarat că pasul către producţia multi-brand ar întări utilizarea capacităţii de la Wolfsburg şi ar îmbunătăţi viabilitatea economică a mărcii VW. Volkswagen a declarat în luna august 2018 că intenţionează să crească producţia anuală de la Wolfsburg la 1 milion de unităţi până în 2020.

„Seat Tarraco arată colaborarea dintre brandurile grupului Volkswagen pentru a genera sinergii. Acest nou SUV ne permite să intrăm într-un segment nou, să creştem volumele de vânzări, să stimulîm imaginea mărcii noastre şi să ne sporească capacitatea de a genera marje”, a arătat Vicepreşedintele Seat pentru producţie, Christian Vollmer.

La rândul săi, Andreas Tostmann, membru al Consiliului de Administraţie VW, responsabil cu producţia, a adăugat că mai multe fabrici din grup vor produce, în viitor, vehicule pentru alte branduri ale grupului.

Pe segmentul de autoturisme, VW încorporează mărcile Volkswagen, Audi, Seat, Škoda, Bentley, Bugatti, Lamborghini şi Porsche.

Deşi este pentru prima dată în ultimii 20 de ani când un model non-VW este realizat la Wolfsburg, există, însă, precedente mai vechi. Seat a asamblat modelul Arosa între 1996 şi 1998, iar Audi, alte trei modele: Audi 50 (1974-1978), Audi 80 (1994-1998) şi Audi 100 (1993-1997).

Adaugati comentariu