Sistemul de operare Android va fi instalat pe vehiculele Ford din 2023

Constructorul auto american, Ford Motor Co, va încorpora sistemul de operare Android, dezvoltat de Google, în vehiculele sale Ford şi Lincoln începând din 2023, potrivit unui parteneriat strategic pe şase ani convenit de cele două firme, relatează Reuters. De asemenea, Google Maps va deveni serviciul de navigaţie standard în vehiculele Ford şi Lincoln.
Ford Motor

Cele două companii nu au dezvăluit valoarea acordului lor de parteneriat, însă cel mai probabil Google va primi o parte din veniturile generate de serviciile cloud precum şi un comision de utilizare a sistemului Android pentru fiecare vehicul Ford şi Lincoln vândut începând din 2023.

„Suntem mândri să încheiem un parteneriat pentru a folosi cele mai bune tehnologii Google în domeniul inteligenţei artificiale, analizei datelor şi platformelor cloud pentru a ajuta la transformarea afacerilor Ford şi a pune la punct tehnologii auto care ţin oamenii în siguranţă şi conectaţi în timp ce sunt pe şosea”, a declarat directorul Google, Sundar Pichai.

Anul trecut, Amazon.com a încheiat un parteneriat cu producătorul auto japonez Toyota Motor Corp pentru a-l ajuta să colecteze şi să profite de datele colectate de flota globală de vehicule a producătorului japonez în timp ce în 2019 Volkswagen AG a încheiat un parteneriat cu Microsoft pentru a coopera în domeniul cloud computing în China şi SUA.

Ford Motor Company este o companie globală cu sediul în Dearborn, Michigan. Compania proiectează, produce, comercializează şi furnizează o linie completă de autoturisme, camioane, SUV-uri, vehicule electrificate marca Ford şi vehicule de lux Lincoln, oferă servicii financiare prin Ford Motor Credit Company şi urmăreşte să ocupe poziţii de top în domeniul electrificării, vehiculelor autonome şi soluţiilor de mobilitate. Compania are aproximativ 190.000 de angajaţi în întreaga lume.

 

CITEȘTE ȘI:

Tesla va primi o subvenție de 1 mld. euro pentru uzina de baterii din Germania

SK Innovation își construiește cea de-a treia fabrică de baterii electrice în Ungaria

Ford va începe să producă model electric Mustang Mach-E în China

 

 

Adaugati comentariu