SK Innovation își construiește cea de-a treia fabrică de baterii electrice în Ungaria

Compania sud-coreeană, SK Innovation, va construi, în Ungaria, cea de-a treia fabrică pentru producerea bateriilor destinate mașinilor electrice, valoarea investiției fiind de 2,3 miliarde de dolari, a anunțat ministrul ungar al Afacerilor Externe și Comerțului Péter Szijjártó, citat de MTI.
SK Innovation

”Este cea mai mare investiţie greenfield din istoria modernă a Ungariei”, a subliniat ministrul.

Construcția uzinei, cu o capacitate de 30 GWh, va începe, la Iváncsa (50 km sud-vest de Budapesta), în trimestrul III din 2021, demararea producției fiind programată pentru trimestrul I din 2024. În acest context, Péter SzijjártóSzijjártó a menționat că „gigafactoria” Tesla din Nevada are o capacitate de 35 GWh.

Investiția va crea 2.500 de locuri de muncă.

SK Innovation are deja o uzină cu o capacitate de producţie de 7,5 Gigavaţi-oră în oraşul Komarom din nord-vestul Ungariei. De asemenea, compania sud-coreeană lucrează în prezent la finalizarea celei de-a doua uzine de baterii, cu o capacitate de 9,8 Gigavaţi-oră, care va fi inaugurată în 2022 lângă prima uzină.

În oraşul Komarom există o uzină de asamblare de automobile aparţinând constructorului german Audi şi în apropiere există o altă uzină a producătorului german Daimler AG, proprietarul mărcii Mercedes-Benz.

Szijjártó a declarat că guvernul de la Budapesta va sprijini investiție, însă nivelul ajutorului acordat de statul maghiar va fi comunicat după finalizarea acordului cu SK Innovation și notificarea Uniunii Europene.

Pe fondul scăderii cererii de petrol, grupului SK, cu afaceri principale în industria de rafinare a țițeiului, încearcă să-și dezvolate segmentul de producere a bateriilor pentru mașini electrice, care în prezent generează mai puțin de 10% din vânzările consolidate.

SK Innovation va deschide, anul viitor, o altă fabrică de baterii în statul Georgia (SUA). Compania mai deține unități de producție similare în China și Coreea de Sud.

SK Innovation furnizează baterii pentru Hyundai Motor și Daimler, iar lista clienților va include Ford Motor și Volkswagen după deschiderea fabricii americane.

 

CITEȘTE ȘI:

Ford va începe să producă model electric Mustang Mach-E în China

A doua alianţă europeană pentru producţia de baterii destinate mașinilor electrice

Deficitul de cipuri afectează tot mai mulţi constructori auto şi producători de componente

 

 

Adaugati comentariu