Steyr Automotive a întrerupt colaborarea cu producătorul rus GAZ

În contextul sancțiunilor impuse Rusiei, cel mai mare constructor auto austriac, Steyr Automotive, a anunțat suspendarea cooperării cu producătorul de vehicule comerciale, grupul GAZ.
Steyr Automotive

„Atâta timp cât măsurile europene comune interzic afacerile cu Rusia, cooperarea cu GAZ nu va continua așa cum era planificat”, a anunțat compania austriacă.

Potrivit sursei citate, reducerea livrărilor de materiale din cauza încetării relațiilor de afaceri dintre Europa și Rusia are aceleași consecințe pentru Steyr Automotive ca și pentru alți reprezentanți ai industriei europene.

Totodată, producătorul austriac de autovehicule se confruntă cu oprirea livrărilor de cabluri din Ucraina pentru producția de camioane MAN și, drept urmare, producția la uzina Steyr va va fi suspendată în mare măsură două săptămâni.

Gama de autobuze și vehicule comerciale ușoare anunțată de Steyr Automotive la preluarea uzinei MAN va fi lansată conform planificării. Potrivit producătorului auto austriac, aceste produse vor fi dezvoltate complet independent și componentele vor fi achiziționate pe cât posibil local, dar și internațional, în conformitate cu cadrul legal.

Potrivit companiei, în principiu, nimic nu se va schimba în modelul de afaceri al Steyr Automotive, și anume producția prin contract, pe de o parte, și dezvoltarea și producția de vehicule comerciale și autobuze ale mărcii STEYR, pe de altă parte.

Îm plus, dezvoltarea și producția vehiculelor camionului electric suedez Volta Trucks se desfășoară conform planului și nu sunt afectate nici de sancțiunile împotriva Rusiei, nici de problemele de livrare din Ucraina.

 

CITEȘTE ȘI:

Mercedes-Benz a inaugurat prima sa fabrică de baterii pentru vehicule electrice din SUA

 

Adaugati comentariu